Verbum predstavio knjigu “Bonton za djecu i mlade”

Knjiga “Bonton za djecu i mlade” u kojoj autor Benigna Sáeza i Antonia Crespilla tumači temeljna pravila lijepog ponašanja u svakodnevnim životnim situacijama, ali i na internetu i društvenim mrežama, predstavljena je u četvrtak u splitskoj nakladnoj kući Verbum.

“Uz mnoštvo duhovitih  ilustracija ova knjiga obuhvaća pravila pristojnog ponašanja u različitim prigodama kao što su: predstavljanje i oslovljavanje, posjeti i gosti, ponašanje na javnim mjestima, u kući i školi, ponašanje u restoranima, u sportovima i igrama, razgovor, telefoniranje, dopisivanje i pisani radovi, odjeća i držanje, ponašanje za stolom”, rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta.
Po njegovim riječima, posljednjih desetljeća pravila lijepoga ponašanja polako padaju u zaborav.
“Poznavanje pravila ponašanja su bitna jer njima iskazujemo poštovanje prema drugima i olakšavamo suživot, te zbog toga  treba znati kako pozdraviti, kako pružiti ruku…,” kazao je Balta.
Dodao je kako su zasebna poglavlja ove knjige posvećena vjerskome bontonu, izgrađivanju vrlina, održavanju osobne higijene te bontonu na internetu i društvenim mrežama.

Komentiraj