Ventspils sve bliže Hajduku, Osijek protiv CSKA

Nogometaši latvijskog Ventspilsa pobijedili su albansku Teutu sa 3-0 u prvom susretu prvog pretkola Europske lige i korak su do plasmana u iduću rundu natjecanja gdje će ih po svemu sudeći čekati Hajduk.

Golove za latvijski sastav zabili su Mihajlo Sergijčuk u petoj minuti, Daniils Ulimbaševs u 78. minuti, te Nigerijac Aiyegun Tosin dvije minute prije kraja susreta.

Gosti, za koje je cijeli susret igrao bivši napadač Hajduka i Slaven Belupa Tomislav Bušić, imali su nekoliko odličnih prilika, ali je domaći vratar Konstantin Kahnovski bio sjajan.

Uzvratni susret je 18. srpnja u albanskom gradu Drač.

Ukoliko Ventspils izbori 2. pretkolo po svemu sudeći igrat će protiv Hajduka koji je u prvom susretu na gostovanju pobijedio maltešku Gziru United sa 2-0 i mirno čeka uzvrat na Poljudu 18. srpnja.

Nakon prve utakmice 1. pretkola sasvim je jasno i tko će igrati protiv Osijeka u drugom kvalifikacijskom krugu ovoga natjecanja. To će gotovo sigurno biti sofijski CSKA koji je u još u utorak pobijedio OFK Titograd sa 4-0. Strijelci su bili Evandro da Silva (40), Tiago Rodrigues (53), Geferson (55) i Kristiyan Malinov (72).

Gosti iz Crne Gore jednostavno nisu mogli parirati puno boljem i kvalitetnijem suparniku u čijoj su početnoj jedanaestorici bila samo dva bugarska nogometaša dok su svi ostali stranci.

Uzvrat je za sedam dana u Podgorici.

Komentiraj