Veliki završni koncert sezone i dodjela nagrada HNK-a Zagreb 30. lipnja

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu svečano će u nedjelju 30. lipnja obilježiti završetak sezone 2018./2019. koncertom pod nazivom “Od Evite do Harryja Pottera” na kojemu će orkestar i zbor Opere HNK-a zagreb izvoditi najveće hitove svjetske filmske glazbe, a bit će dodijeljene i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni.

Ansamblom Opere HNK-a Zagreb ravnat će karizmatični maestro Ilja Stupel, specijaliziran za repertoar filmske glazbe.

Program otvara Marš iz filma “Superman” američkog kompozitora Johna Williamsa. U programu su i Williamsovi Raiders Marsh iz filma “Indiana Jones”, Harry’s Wondrous World iz filma “Harry Potter i Kamen mudraca”, te teme iz filmova “Schindlerova lista” i “Ratovi zvijezda”.

Sopranistica Ivana Lazar izvest će “Don’t Cry For Me Argentina” iz mjuzikla “Evita” Andrewa Lloyda Webbera, Mima Karaula “My Heart Will Go On” Jamesa Hornera iz filma “Titanic”, a Valentina Fijačko Kobić uz pratnju Darijana Ivezića na klaviru “Somewhere Over the Rainbow” Harolda Arlena iz filma “Čarobnjak iz Oza”.

U programu su i tema Henryja Mancinija iz filma “Exodus” te Klausa Badela iz “Pirata s Kariba”, suita iz filma “Kum” Nina Rote, te O fortuna iz kantate Carmina burana Carla Orffa.

U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni – Nagrade Mila Dimitrijević za najbolja ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak/Marijana Radev za najbolja ostvarenja u opernim predstavama, te Nagrade Oskar Harmoš/Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.

Komentiraj