Velika Britanija najavila testna okupljanja publike bez socijalne distance

U travnju i svibnju u Velikoj Britaniji će se održati desetak testnih događaja kako bi se iskušala ideja o gužvi bez socijalnog udaljavanja. Desetak predloženih događaja, koji će se održati tijekom travnja i svibnja, uključuju BRIT Awards, finale FA kupa, događaje u noćnim klubovima i još mnogo toga.

Kao što je otkrio Oliver Dowden, voditelj Odjela za digitalno, kulturu, medije i sport (DCMS), spomenuti događaji obuhvaćaju glavne sportske priredbe, ceremonije dodjele glazbenih nagrada i događaje u noćnim klubovima. Britanski premijer Boris Johnson predložio je 21. lipnja kao datum od kada se mogu početi praktički vraćati u normalu svi aspekti normalnog života, uključujući uklanjanje socijalnog distanciranja, dok je Dowden odredio niz događaja prije tog datuma s većim brojem prisutnih nego što je u to vrijeme dopušteno zakonom.

U intervjuu za The Sunday Times, Dowden je precizirao da će događaji – koji dolaze pod okrilje Programa za istraživanje događaja (ERP) – uključivati ​​finale Svjetskog prvenstva u snookeru 17. travnja, finale nogometnog FA kupa na stadionu Wembley 15. svibnja, te dodjele BRIT Awards u londonskoj O2 Areni dva dana kasnije. Ostali predviđeni događaji uključuju noćne klubove, večer stand upa i još mnogo toga.

“Ovi testni događaji bit će presudni u pronalaženju načina za sigurno vraćanje fanova i publike bez socijalnog distanciranja”, rekao je Dowden. „Vodit će nas stručnjaci za znanost i medicinu, ali potrudit ćemo se da se to i dogodi. Želimo vratiti ljude da uživaju u onome što vole i osigurati da neke od naših najvažnijih industrija ponovno stanu na noge. Ovo su važni koraci prema sigurnom i posebnom ljetu za kojim svi žudimo, i na koje sam u potpunosti usredotočen.“

Vijest dolazi nekoliko tjedana nakon što su za London i Bristol najavljeni koncerti uživo. Londonski klub 100 i Bristolski Exchange trebali bi isprobati digitalnu aplikaciju ‘zdravstvena putovnica’ nazvanu ‘You Check in’ u želji da sigurno započnu s koncertima uživo. Neka mjesta u Liverpoolu također će sudjelovati u pilot-programu za testiranje sigurnosti gomile prije nego što se ovog ljeta ublaže mjere.

Komentiraj