Većinom sunčano, izdana upozorenja zbog bure na Jadranu

U Hrvatskoj će danas prevladavati većinom sunčano vrijeme, posebno na Jadranu. U unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku mjestimice može pasti vrlo malo kiše, uglavnom u središnjim i istočnim krajevima. Navečer sa zapada jače naoblačenje, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar većinom slab, u Podravini, Slavoniji i Baranji povremeno umjeren sjeverozapadni, a u gorju i sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura i sjeverac s mogućim olujnim udarima uglavnom u prvom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 11 i 16 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja žute boje za područje Rijeke i Splita te gotovo cijele obale, gdje se očekuju olujni udari bure.

Sutra umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a prema kraju dana u Gorskome kotaru i Lici može biti susnježice i snijega.

Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, a prema kraju dana u središnjim i gorskim krajevima umjeren sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, u drugome dijelu dana u jačanju na jaku, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 4 do 10 °C. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Komentiraj