Varteks deklasiran u Virju

Varteks je danas gostovao u Virju kod posljednjeplasiranog Podravca u sklopu zaostale utakmice 12. kola 3.HNL Sjever. Susret je trebao biti odigran još u jesenskom dijelu, ali je zbog samoizolacije igrača odgođen za danas. Bumbari su naposljetku teško poraženi rezultatom 5:1.

Varteks je započeo susret u sljedećem sastavu: Jovan – Radić, Režić, Kudumija, Lukan – Dvanajščak, Kukec – Novko, Vajagić , Jazbec – Kesse. Priliku s klupe čekali su Vitković, Malenović, Nježić, Matučec i Brezovec.

Prvo poluvrijeme Varteks je pružio vrlo lošu partiju, možda i najgoru u ovoj sezoni. Već nakon petnaestak minuta bilo je 2:0 za domaćine, a do kraja poluvremena ta se prednost povećala na velikih 4:0, inače momčadi koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojila samo tri boda.

Redom su za Podravac u prvom dijelu zabijali Tuba, Furmek, Arap i Kovačić.

Drugi dio Varteks pokušava više nego što je pružio u lošem prvom dijelu, ali umjesto smanjenja rezultata u 55. minuti David Arap zabija još jednom za 5:0. Počasni pogodak za Bumbare daje Luka Vajagić u 62. minuti, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Bumbari sada kreću u playoff lige za ostanak 3. HNL Sjever, a prva utakmica upravo je protiv današnjeg protivnika. Podravac dolazi na Slobodu u srijedu, 19. svibnja u 18 sati, a utakmica se zbog poštivanja epidemioloških mjera igra bez gledatelja.

Komentiraj