Humanitarnoj udruzi ‘Are You Syrious?’ netko je razbio kombi kojim se svakodnevno prevoze grupe djece na sportske, obrazovne i kreativne radionice.

Kako tvrde iz Udruge, tim kombijem pomažu socijalno ugroženim obiteljima u selidbi te prevoze donacije ne samo tražiteljima azila, nego i svim hrvatskim obiteljima koje traže pomoć.

“Nepoznati netko odlučio je kanalizirati svoju frustraciju razbijanjem kombija udruge AYS betonskim blokom. Možda nije znao, a možda ga nije briga, da je ovo kombi koji svakodnevno prevozi grupe djece na sportske, obrazovne i kreativne radionice, kombi kojim pomažemo socijalno ugroženim obiteljima u selidbi, te koji prevozi donacije dobrih građana ne samo tražiteljima azila, nego i svim hrvatskim obiteljima koje su nas ikad tražile za pomoć, a mnogo ih je i redovito im pomažemo.

S obzirom da udruga AYS nije na državnoj ili europskoj sisi, nego se najvećim dijelom financira iz donacija privatnih građana, nemamo namjenskog novca za popravak kombija. Rijetko tražimo ikakav novac, draže nam je izravno kanalizirati odjeću i druga dobra onima kojima je potrebno, ali zbog nepredviđene situacije jako će nam pomoći i najmanji prilog za ovu namjenu. Nas žiro račun je HR6824020061100765183. Ako nemate ili ne želite donirati ok je, i share će pomoći.

U malo vjerojatnom slučaju da skupimo više nego što je potrebno ili da nam netko donira nova vrata kombija Opel Vivaro ( � ), sav ostatak novca ići će za izravnu pomoć najugroženijim obiteljima. Inače, ovo je kombi koji najčešće voze žene, parkiran pred uredom u kojem volontiraju uglavnom žene. Baš su si našli metu, frajeri”, stoji u obavijesti Udruge objavljenoj na njihovoj službenoj Facebook stranici. 

Komentiraj