‘Vampirski pir’: Čijim novcem je plaćena večera? “Šeksovim i Šarićevim sigurno nije!”

Autor:

Nacional

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto prijavila je Vladimira Šeksa zbog prijetnji. Tvrdi da joj se Šeks nosio u lice, prijetio joj i vrijeđao je na osobnoj razini. Sa Šeksom je u zagrebačkom restoranu bio i Josip Šarić, saborski zastupnik i dugogodišnji HDZ–ov gradonačelnik Otoka u Slavoniji.

Nacional.hr je u posjedu fotografija s druženja Vladimira Šeksa i Josipa Šarića. Gradonačelnik Otoka i savjetnik premijera Plenkovića, kao i sin Duška Ljuštine kartaju u spomenutom restoranu ‘Purger’ u Petrinjskoj ulici u Zagrebu.

Nacional

Nacional

‘Nastavio je s prijetnjama dok ga Šarić nije odveo’

“Dana 6. prosinca 2023., oko 17:30h, u restoranu Purger u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, prišao mi je Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog Sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, te mi je, unoseći mi se u lice i vrijeđajući me na osobnoj razini, iznio niz prijetnji.

Uz osobne uvrede rekao mi je ‘da je on mnoge osobno ušutkao i ubio’. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je „da je ponosan na to“. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana”, navela je Karolina Vidović Krišto u pismu glavnoj državnoj odvjetnici i ministru unutarnjih poslova.

Je li ‘Vampirski pir’ plaćen novcem građana?

“Je li sinoćnji Vampirski pir Šeksa i Šarića, a koji je završio kaznenom prijavom, nasiljem, zastrašivanjem i prijetnjama smrću u zagrebačkom restoranu Purger plaćen novcima građana grada Otoka???”, upitao je Josip Dabro, visoko pozicionirani član Domovinskog pokreta, a nekada član HDZ-a koji također ima prebivalište u Otoku, na društvenim mrežama. Među komentatorima se našao i njegov stranački kolega Daniel Spajić koji je poručio : “Šeksovim i Šarićevim sigurno nije. Ali da je bio bal vampira, to je točno. Osobno bih volio da se meni Šeks unese u lice…”

“Šeks je osoba s kojom je Šarić iznimno dobar. Uz to, Šeks je najzaslužniji zašto neke prijave protiv Šarića već godinama stoje u ladicama DORH-a i što se ništa ne poduzima po tom pitanju. On ga je i sačuvao u vrijeme Ive Sanadera kada je bio na drugoj strani”, rekao je Dabro za Večernji list.

Šarić: ‘Nisam ja odveo Šeksa iz restorana’

Prozvani gradonačelnik Otoka oglasio se na Facebooku: “Istina je kako sam jučer bio u zagrebačkom restoranu koji zastupnica navodi. Istina je kako sam tamo susreo spomenutu zastupnicu. Istina je, također, kako sam je uljudno pozdravio, rukovao se s njom te izašao van iz restorana. Nije istina da sam bio prisutan kada su ona i Vladimir Šeks razgovarali, te nije istina da sam ja odveo gospodina Šeksa iz restorana”, napisao je.

Nije želio odgovoriti na pitanje Večernjeg lista je li njegov privatni ručak s Šeksom u restoranu plaćen službenom bankovnom karticom Grada Otoka te se pozvao na priopćenje s Facebooka, iako se to u objavi ni ne spominje.

Šeks: ‘Riječ ubijanje nisam spomenuo…’

Šeks je u izjavi za Hinu potvrdio da je u jednom zagrebačkom restoranu, u kojem je bio sa zastupnikom HDZ-a Šarićem, na odlasku sreo zastupnicu OIP-a Karolinu Vidović Krišto koja je, kaže, “sjedila sama i bezobrazno i podcjenjivački ga gledala”.

Tvrdi kako joj je rekao da se “obračunao s mnogima koji su podnosili lažne kaznene prijave, pa će tako i s njom”. “Riječ ‘ubijanje‘ nisam spomenuo, to je njezina izmišljotina”, rekao je Šeks.

Poručio je da se s onima koji daju lažne izjave i podnose lažne kaznene prijave obračunava poduzimanjem odgovarajućih pravnih i političkih koraka. Podnošenje lažne kaznene prijave je kazneno djelo, a protiv Vidović Krišto namjerava podignuti kaznenu prijavu kad ne bude imala zastupnički imunitet.

Prije mjesec dana podnijela kaznenu prijavu protiv Šeksa i Bajića

Karolina Vidović Krišto prije nešto više od mjesec dana podnijela je kaznenu prijavu protiv Šeksa kao bivšeg predsjednika Sabora i bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića. Kako je tada pojasnila, bivši ministar unutarnjih poslova i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, javno-bilježnički je ovjerio izjavu u kojoj je naveo da mu je Šeks izjavio da piše podlogu za kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša.

“Sam slučaj Jarnjakove izjave o Glavašu jest dokaz paraliziranog pravnog poretka. U svakoj iole uređenoj državi, na Jarnjakovu izjavu su DORH i policija morali trenutačno reagirati te su već morali biti pritvoreni: ili Šeks i Bajić – ili Jarnjak. Ali što se događa u pravnoj šeksovštini? Ništa! Pravni poredak šuti. Prave se gluhi i slijepi”, navela je pojašnjavajući razloge podnošenja kaznene prijave.

Izravan transfer javnog novca u stranačku blgajnu

Nacional je još 2021. godine pisao o izravnom transferu javnog novca iz proračuna u stranačku blagajnu HDZ-a iza koje stoji Josip Šarić. Nacionalo je otkrio da je izravno iz gradskog proračuna Grada Otoka uplaćivao članarinu HDZ-u. I to nije radio samo za sebe, nego i za ukupno 14 članova te stranke.

U lipnju ove godine Nacional je pisao o intrigantnom manevru kojim se Šarić izvlači od optužbi da je članarine otočkih HDZ-ovaca plaćao direktno iz gradskog proračuna. Pune dvije godine nakon otkrića Nacionala sada objašnjavaju da je za svih 14 HDZ-ovaca članarina ‘skinuta’ s plaća koje oni primaju u Općini Otok.

NOVI MANEVAR GRADONAČELNIKA OTOKA: ‘Članarine 14 članova HDZ-a plaćane su direktno s plaća’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.