Šeks napao Karolinu Vidović Krišto: “Iznio je niz prijetnji, rekao je da je mnoge osobno ušutkao i ubio”

Autor:

07.11.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o temi  "Obvezujuci zakljucak Plenkovicevoj vladi da podnese izvjesce o stanju tuzbe Ivice Todorica protiv Republike Hrvatske" govorila je Karolina Vidovic Kristo. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto objavila je u četvrtak ujutro na svom Facebook profilu da ju je u centru Zagreba napao bivši predsjednik Hrvatskog Sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“PLENKOVIĆEV SAVJETNIK VLADIMIR ŠEKS NAPAO ME I PRIJETIO MI U CENTRU ZAGREBA

n/r glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek

n/r ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću

Poštovani,

Dana 6. prosinca 2023., oko 17:30h, u restoranu Purger u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, prišao mi je Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog Sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, te mi je, unoseći mi se u lice i vrijeđajući me na osobnoj razini, iznio niz prijetnji.

Uz osobne uvrede rekao mi je ‘da je on mnoge osobno ušutkao i ubio’. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je „da je ponosan na to“.

Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana.

Osobno, nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika, jer, Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića, dakle, osoba u najužem krugu političke moći, te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir!

Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti”, napisala je Karolina Vidović Krišto.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.