UŽIVO: U Popovači 45 novozaraženih, na vinkovačkom području 30

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 333 nova slučaja zaraze koronavirusom, a sedam je bolesnika preminulo, objavio je Stožer civilne zaštite.

Od jutros stižu novi podaci županijskih stožera civilne zaštite.

Tijek događaja:

11:24 Na području Vukovarsko-srijemske županije novih je 30 slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić rekavši kako je epidemiološka situacija u županiji zadnjih dana pogoršana, ali ne i neočekivana.

Rekao  je da se idućih nekoliko dana mogu očekivati veći broj novozaraženih, a nakon toga bi broj novooboljelih trebao početi opadati.

Također je rekao kako su velika strahovanja bila vezana uz održavanje 55. vinkovačkih jeseni, koje su održane od 18. do 20. rujna i okupile su velik broj ljudi, ali se pokazalo kako virus nije bio toliko opasan među ljudima koji su se kretali na otvorenom prostoru, prateći događanja vezane uz tu manifestaciju.

10:47 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

10:17 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 7 novih slučajeva zaraze. Među njima je i dvoje učenika, pa su zato dva razreda stavljena u samoizolaciju. Zaražene su i dvije korisnice privatnog doma za starije.

10:16 Novih 20 zaraženih zabilježeno je u Zagrebačkoj županiji. Osmoro je s područja Dugog Sela, pet0ro s velikogoričkog područja, po dvije osobe s područja Zaprešića, Vrbovca i općine Brckovljani, te jedna iz Samobora. Trenutno su u županiji aktivna 262 slučaja zaraze.

9:44 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 29 novozaraženih, od toga šesnaest osoba iz Splita.

9:28 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata je 27 novozaraženih, od čega sedam korisnika i  troje zaposlenika doma za starije u Delnicama. Jedan oboljeli štićenik tog doma preminuo je u bolnici.

9:20 Na području Zadarske županije šest je novooboljelih osoba od koronavirusa.

9:03 U Osječko-baranjske županiji dvanaest je novozaraženih.

8:53 U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla je 24 sata zabilježeno čak 59 novozaraženih koronavirusom, a njih 45 je s područja Popovače, gdje je proteklih dana zaraza buknula nakon predstavljanja knjige uz zabavni program.

Najveći broj novozaraženih s područja grada Popovače je iz naselja Gornja Jelenska, gdje je prošli tjedan održano predstavljanje knjige uz kulturno-umjetnički program.

Toj je svečanosti bio nazočan i načelnik Županijskog stožera Roman Rosavec, inače zamjenik sisačko-moslavačkog župana.

8:30 U Požeško-slavonskoj županiji sedam je novozaraženih osoba, objavio je županijski stožer.

Komentiraj