UŽIVO: Pogledajte dnevni izvještaj koronavirusa po županijama

Hrvatska kontinuirano bilježi veliki broj novozaraženih od koronavirusa, a županije dostavljaju najnovije podatke u posljednja 24 sata.

Zadarska županija: 91 novi

U posljednja 24 sata u Zadarskoj je županiji potvrđena 91 koronavirusom novozaražena osoba, a u Općoj bolnici Zadar umrla su dvojica muškaraca, 78 i 76 godina starosti koji su bili kronični bolesnici, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata u Zadarskoj je županiji potvrđena 91 koronavirusom novozaražena osoba, a u Općoj bolnici Zadar umrli su 78-godišnji i 76-godišnji muškarac koji su bili kronični bolesnici, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novooboljelima, 52 ih je s područja Zadra, po petero zaraženih je u Biogradu i Benkovcu, po četvero u Bibinjama i Poličniku, po troje u Novigradu i Stankovcima, po dvije osobe potvrđene su u Pakoštanima, Posedarju i Sukošanu te po jedna osoba u Obrovcu, Pagu, Gračacu, Polači, Preku, Privlaci, Ražancu, Salima i Viru.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 413 uzoraka, većina novozaraženih obiteljski su ili kontakti s prije oboljelima, a u samoizolaciji je 1620 osoba.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 33 pacijenta, od kojih je petero na respiratoru, a na Covid odjelu u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi ih se osmero.

Policija je zabilježila jedno kršenje samoizolacije.

Splitsko-dalmatinska: 439 novih

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 1097 obrađenih testova danas je 439 novooboljelih osoba pozitivno na covid-infekciju i to iz Splita 136, Imotskog 19, Kaštela 35, Makarske 1, Omiša 12, Sinja 59, Solina 20, Starog Grada 1, Trilja 39, Trogira 3, Visa 1, Vrgorca 2, Vrlike 2, Baške Vode 1, Dicma 4, Dugog Rata 1, Dugopolja 11, Gradca 1, Hrvaca 11, Jelse 1, Klisa 5, Lokvičića 1, Muća 5, Otoka 21, Podbablja 12, Podstrane 8, Prološca 3, Pučišća 1, Runovića 12, Segeta 1, Šolte 1, Zagvozda 5, Zmijavaca 2 i Ciste Provo 2 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 192 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2592 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 135 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 11 osoba nalazi na respiratoru.

Međimurska: 273 novih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavile su se 132 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 252.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 19 041 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 98 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 14 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 9 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 10 covid pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirana je jedna preminula COVID-19 pozitivna osoba, muška osobe stara 85 godinu, s teškim dodatnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 12 liječnika i 12 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika, 10 medicinskih sestara, 1 bolničar i 1 farmaceutski tehničar. Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, u zdravstveni sustav Međimurja sutra stiže ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije će idući tjedan započeti s brzim antigenskim testiranjima. Radi se o brzim testovima, koji nisu PCR testovi, provodit će se u nekoliko osnovnih i nekoliko srednjih škola po utvrđenim kriterijima. Testirano bi trebalo biti oko 2500 osoba, kako bi se dobila jasnija slika o situaciji u školama – hoće li se detektirati kliconoštvo odnosno prisutnost tog virusa kod slabo simptomatske djece ili čak možda i kod onih koji nemaju neke simptome.

Brodsko-posavska: 109 novih

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 109 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 3 vjerojatno pozitivna (potvrđena antigenskim testiranjem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (30), općina Sibinj (4), grad Nova Gradiška te općine Gornja Vrba i Klakar (po 3), općine Brodski Stupnik, Bukovlje, Nova Kapela, Oriovac i Vrbje (po 2), općine Bebrina, Cernik, Oprisavci i Staro Petrovo Selo (po 1) te 2 osobe s prebivalištem u drugim županijama. Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku.

U zadnja 24 sata u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ te u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac preminule su dvije muške osobe (1954. i 1956. godište) koje su imale i niz drugih komorbiditeta. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 28.

Hospitalizirana je ukupno 61 osoba (6 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 46 osoba, a u novogradiškoj bolnici 15 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.710 osoba (177 osoba više nego prethodni dan).

Od danas je na snazi Odluka o izmjeni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije koju je jučer donio nacionalni Stožer civilne zaštite.

Šibensko-kninska: 65 novih

U protekla 24 sata, 65 je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije koje imaju prebivalište na području Šibensko-kninske županije i 8 osoba iz drugih županija koje borave na području.

Oboljelo je 30 osoba s području Šibenika, po 4 osobe s područja Drniša i Pirovca, po 9 osoba s područja Knina i Vodica, 3 iz Bilica, dvije s područja Skradina i po jedna s područja općina Promina, Tisno, Rogoznica i Primošten.

Trenutno je 357 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 27 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 789 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 170 uzoraka na SARS-CoV-2 virus.

Ličko-senjska: 25 novih

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 25 je novooboljelih osoba od COVID-19 te je jedna osoba preminula.

11 oboljelih osoba je s područja Gospića, 11 s područja Senja te 3 s područja Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB Gospić preminula je jedna osoba starije životne dobi (89 godina). Preminula osoba je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije

Ukupno je oboljelo 885 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 156 aktivnih slučaja, 697 osoba je izliječeno te su 32 osobe preminule.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 132 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 559 osoba.

Vukovarsko-srijemska: 40 novih

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije evidentirao je 40 novih pozitivnih osoba, a jedna je preminula.

Trinaest novozaraženih je iz Vukovara, po četvero iz Vinkovaca i Županje, po dvoje iz Lovasa, Otoka i Vođinaca te po jedna osoba iz Babine Grede, Cerića, Cerne, Gunje, Ivankova, Jarmine, Nijemaca, Podrinja, Privlake, Rokovaca, Srijemskih Laza, Svinjarevaca i Tovarnika.

Osječako-baranjska: 103 nova

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 579 uzoraka, od kojih je 200 s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja su 103 novopozitivne osobe, 22 na području Đakova, 12 na području Valpova, 7 iz Našica, 4 iz Belišća i po tri iz Donjeg Miholjca i Belog Manastira. U općinama Čepin i Bizovac je po devet novopozitivnih, pet na području općine Antunovac, po četiri novopozitivne osobe imaju Čeminac i Petrijevci, a tri su na području Erduta. Po dvije novopozitivne osobe su iz Bilja i Đurđenovca, a po jedna iz Levanjske Varoši, Darde, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Koške, Punitovaca, Trnave i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba, 40 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 167 u KBC-u Osijek od kojih je 31 osoba na respiratoru.

Tijekom posljednjih 24 sata preminulo je 10 osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivnih na koronavirus.

Muška osoba iz Piškorevaca 1937. godište, dvije muške osobe iz Osijeka, 1944. i 1948. godište, muška osoba iz Bizovca, 1953. godište. Tri ženske osobe iz Osijeka, 1926., 1945. i 1964. godište, jedna ženska osoba iz Šaga, 1941. godište, ženska osoba iz Breznice Đakovačke 1955. godište i ženska osoba iz Valpova 1934. godište. Sve preminule osobe imale su i niz drugih komorbiditeta.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 1628 osoba. Policija je u zadnja 24 sata obavila 33 samoinicijativne provjera osoba u samoizolaciji i dvije provjere prema dojavi građana koje su se pokazale točnima. Kod samoinicijativne provjere građana nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije, a kod provjera prema dojavi utvrđena su kršenja na području Osijeka i Donjeg Miholjca.

Dubrovačko-neretvanska: 53 nova

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se 13 osoba iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, sedam iz Metkovića, po tri iz Ploča, Blata i Vele Luke, dvije iz Lastova, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Orebića te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno su zaražene 34 osobe muškog i 19 osoba ženskog spola, a za njih 31 utvrđena je epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ.1955.) Izliječene su 63 osobe: 23 iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, deset iz Župe dubrovačke, po četiri iz Konavala i Opuzena, dvije iz Ploča, jedna iz Blata i Vele Luke i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 57 osoba pozitivnih na koronavirus. Deset bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, tri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, šest je na invazivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na kisiku. U posljednja 24 sata obrađeno je 218 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 22 675 uzoraka.

U samoizolaciji je 826 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 97 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Zagrebačka: 135 novih

U Zagrebačkoj županiji je u protekla 24 sata utvrđena zaraza koronavirusom kod 135 ljudi te je trenutno aktivno 2884 slučaja, izvijestio je u srijedu  županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici ( 29) i Samoboru (20) te 14 Ivanić-Gradu (14) i Dugom Selu (12), a u tom je razdoblju izliječeno 180 osoba.  Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području te županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 6140 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 3226 osoba, a 30 osoba je umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja.

Sisačko-moslavačka: 120 novih

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je sto i dvadeset novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvadeset i devet osoba s područja grada Siska, dvadeset osoba s područja grada Gline, sedamnaest osoba s područja grada Kutine, petnaest osoba s područja grada Petrinje, osam osoba s područja općine Dvor, sedam osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja općine Sunja, pet osoba s područja općine Velika Ludina, četiri osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, dvije osobe s područja općine Topusko, dvije osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja grada Novske, dvije osobe s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Jasenovac te jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Molimo sve žitelje neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera jer tako ostaju odgovorni prema sebi i zdravlju drugih.

 Karlovačka: 58 novih

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 58 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2 (obrađeno 268 nalaza).

S područja Karlovaca su 34 osobe, Ogulin 1, Slunj 3, Duga Resa 8, Draganić 1,Generalski Stol 2,Rakovica 3,Bosiljevo 1,Netretić 1,Ozalj 1, Vojnić 2 i Žakanje 1.

Ukupno su u Karlovačkoj županiji oboljele 2122 osobe.

OB Karlovac :Na bolničkom liječenju nalazi se 48 pacijenata, 7 je na respiratoru, 3 su novoprimljena, 1 premješten na Odjel abdominalne kirurgije, 1 otpušten sa bolničkog liječenja, a 1 ženska osoba u životnoj dobi od 90 godina je preminula s komorbiditetima. U samoizolaciji se nalazi ukupno 68 djelatnika, 57 zdravstvenih i 11 nezdravstvenih.

OB Ogulin:  Na COVID odjelu leže 24 bolesnika. Umro je 1 bolesnik(1932 godište)sa značajnim komorbiditetima. U samozolaciji je 67 djelatnika bolnice.

Požeško-slavonska: 19 novih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 269 slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 245 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 24 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a ukupno su testirane 15.382 osobe. Na posljednjem testiranju obrađen je 191 uzorak, od kojih je 19 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Primorsko-Goranska: 166 novih

Na području Primorsko-goranske županije evidentirano je 166 novozaraženih osoba, a 83 osobe su ozdravile. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 1143 osobe.

Grad Zagreb: 604 novih

U Zagrebu su ukupno evidentirana 604 nova slučaja zaraze, izvijestio je zagrebački Stožer.

Od 445 obrađenih pozitivnih osoba, njih 170 je zasad negativne epidemiološke anamneze, 160 osoba su kontakti COVID + osoba, dvije su osobe doputovale iz BiH i Srbije.

39 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 17 osoba obrada je još u tijeku. Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi.

Šestero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije osobe moguća je izloženost tijekom obiteljskih okupljanja i druženja, a kod jedne osobe tijekom sportske aktivnosti.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 37 korisnika, tri zdravstvena djelatnika i tri nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, na žalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 24 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 452 učenika osnovnih te za 506 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 12 osoba.

Koprivničko-križevačka: 111 novih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 111 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 307 uzoraka, dio nalaza se još očekuje. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 498 slučajeva bolesti COVID-19, 39 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 47 osoba, od čega je šest osoba na respiratoru.

Istra: 73 nova

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 320 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 73 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 48 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 10 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (3), Zagreb (2), Lipik (1), Srbija (2), Slovenija (1), Švicarska (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 15 osoba.

U Domu za psihički oboljele osobe Brkač, kod 3 korisnika potvrđeni su pozitivni nalazi. Provodi se epidemiološka obrada i protuepidemijske mjere. Izliječeno je 64 osoba.

Trenutno je 572 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 642 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1942. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Bjelovarsko-bilogorska: 48 novih

Stožer Bjelovarsko-bilogorske županije izvijestio je o 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Jedna je osoba preminula.

Među novozaraženima je 31 osoba iz Bjelovara, petero iz Garešnice, troje iz Rovišće, dvije osobe s područja Grubišnog Polja te po jedna novozaražena osoba s područja Daruvara i Čazme i općina Severin, Nova Rača, Đulovac, Šandrovac i Sirač.

 

Komentiraj