Igor Kralj/PIXSELL

UZBUNA U KBC-u OSIJEK: “Imamo dojavu da neki naši liječnici operiraju pijani, pokrećemo kontrole!”

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Vlatko Kopić za Glas Slavonije je potvrdio glasine o tome kako se alkoholizirani djelatnik Kliničkog bolničkog centra Osijek u srijedu motornim kolicima zabio u pokretna vrata Klinike za kirurgiju te kako je Uprava bolnice nakon toga poduzela mjere nasumičnog alkotestiranja.

Kopić je istaknuo da to nije jedini slučaj alkoholizma unutar u KBC-u Osijek.

“Dobili smo prijave i kako pojedini naši liječnici operiraju pod utjecajem alkohola, kao i da neki djelatnici iz drugih struka rade u alkoholiziranom stanju. Samo je bila puka sreća što alkoholizirani djelatnik koji se zabio u vrata nije nekoga isjekao kad su vrata pukla.

Uspio je ozlijediti samo sebe. Nakon toga poduzeli smo značajne korake i nasumično sljedeći dan dregerom alkotestirali 40 djelatnika. Dvoje je od njih bilo pozitivno”, kazao je Kopić, dodajući kako je nasumično alkotestiranje obavljeno u četvrtak od 13 do 15.30 sati te kako će se praksa provoditi najmanje jednom tjedno.

Dvoje od 40 testiranih pijano

“Među nasumično odabranim djelatnicima našli su se i električari, tehnička služba, gipseri, medicinski tehničari, liječnici, profesori, predstojnici klinika pa i djelatnici u Upravi. Njih dvoje od 40 testiranih je bilo pijano te su odmah su zamoljeni da napuste bolnicu. Protiv njih će biti pokrenut postupak. Nasumične će provjere sada biti pravilo, a za one koji odbiju alkotestiranje smatrat će se da su pozitivni”, navodi Kopić.

Zamjenik ravnatelja KBC-a kaže i kako djelatnik koji se ozlijedio pijan može doći nazad na posao i raditi, no kako će biti izložen kontrolama. Kopić upozorava kako je postotak alkoholiziranih u prvom danu testiranja zabrinjavajuć.

“Svi moraju znati da je alkohol nedopustiv! Stoga ćemo provjeravati i dalje, bilo da su u pitanju jutarnji ili večernji sati, odnosno dežurstva”, najavio je.

Komentiraj