Uz skupe mjere protiv korone završeno snimanje filma “Jurski svijet: Dominion”

Proteklog vikenda u Pinewoood studiju blizu Londona završeno je snimanje filma „Jurski svijet: Dominion“, završnog dijela trilogije „Jurski svijet“. U intrevjuu za portal Deadline, autori filma ispričali su kako je izgledalo snimanje filma, čiji proračun iznosi 165 milijuna dolara, u vrijeme korone. U filmu glavne uloge glume Chris Pratt i Bryce Dallas Howard te su im po prvi puta pridruženi glumci iz trilogije „Jurski park“, a to su Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum.

Pretprodukcija filma započeta je prije 18 mjeseci a samo snimanje je počelo u srpnju ove godine, u vrijeme kada su se nastavila snimanja mnogih filmova, odnosno u vrijeme kada se činilo da pandemija koronavirusa jenjava. Kompanija Universal, producent filma, poduzela je sve potrebne mjere kako bi se snimanje odvijalo prema propisima koja su utvrdili američke udruge glumaca, redatelja i filmskih profesionalaca. U sklopu Pinewood studija organiziran je medicinski centar. U sklopu centra postavljene su dvije stanice za mjerenje temperature koje su mogle obraditi tisuću članova filmske ekipe u roku od dva sata. U stanicama su radili liječnici i medicinske sestre, te je bio postavljen i prostor za izolaciju. Pored toga, postavljeno je 60 dodatnih umivaonika te 150 mjesta na kojima se moglo sanitarizirati ruke.

Tijekom produkcije filma obavljeno je 40 tisuća testova na COVID-19 od kojih su njih stotinjak bili pozitivni. Neki su, kasnije se ispostavilo, bili lažno pozitivni. Snimanje filma je zbog tih slučajeva tijekom listopada bilo zaustavljeno. Sve skupa, snimanje je trajalo 100 dana. Dok nisu snimali, članovi filmske ekipe bili su zatvoreni u obližnjem hotelu kojeg nisu smjeli napuštati.

Kako bi se poštivala sva pravila zaštite na snimanju, kompanija Universal potrošila je između šest i osam milijuna dolara. Očekuje se da će film u kina doći u ljeto 2022. godine.

Komentiraj