USTAVNI SUD JE SRAMOTA! Pitali smo Raspudića je li Šeparović imao ‘stranački push’, pogledajte što nam je rekao

Autor:

02.04.2024., Zagreb - U sjedistu MOST-a Nikola Grmoja i Nino Raspudic odrzali su konferenciju za medije Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zeljko Hladika/PIXSELL

Ružno je vidjeti Ustavni sud na ovakav način koji se – podijeljenom odlukom – izravno miješa u političke procese u koje se ne bi trebao miješati, poručio je to u petak Nino Raspudić (Most) nakon što se oglasio Ustavni sud i predsjedniku Zoranu Milanoviću zabranio da bude premijer i mandatar.

“Prvo – realno, Zoran Milanović više nije imao šansu da sastavlja Vladu. To je jedna stvar. Most je spreman za antikorupcijsku Vladu i pozvao sve stranke od DP-a prema centru na lijevo da se dogovorimo oko antikorupcijske suradnje, međutim, to ne može biti SDP-ov mandatar”, pojasnio je Nino Raspudić.

Ružno je, dodaje, vidjeti Ustavni sud na ovakav način koji se – podijeljenom odlukom – izravno miješa u političke procese u koje se ne bi trebao miješati. “De facto ograničava slobodu političkog djelovanja bilo kojem građaninu Republike Hrvatske”, kaže.

USTAVNI UDAR Šeparović: Zabranjujemo Milanoviću da bude mandatar i premijer!

Mislite li da je Šeparović imao ‘stranački push’, upitali smo Ninu Raspudića.

“Naravno. Znamo tko ih izabire. Ustavni sud je sramota, isluženi politički kadrovi, većinom, HDZ-a, a dijelom i SDP-a”, odgovorio je i nastavio:

“Zanima me zašto prije četiri godine US nije zabranio članovima stožera, koji su iz dana u dan, držali konferencije i imali apsolutnu vlast, a poslije stali na izborne liste HDZ-a, da budu članovi Vlade. Kako su Beroš i Božinović mogli postati ministri, kad su mjesecima imali predizbornu kampanju pod krinkom stožera? To je pravo pitanje”.

Neki odluku Ustavnog suda nazivaju državnim udarom. Raspudić kaže kako bi ipak sačekao analize mjerodavnijih ljudi za ustavno pravo.

“U svakom slučaju, ovo izgleda kao nedopušteno miješanje u razine koje nisu u ingerenciji Ustavnog suda”, zaključio je.

MOĆNI ŠEKSOV KUM Tko je zapravo Miroslav Šeparović?

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.