PREŠLI GRANICU SVOJIH OVLASTI! Oglasio se profesor Đulabić: Danas su potvrdili ono što sam napisao…

Autor:

19.04.2024., Zagreb - Konferencija za medije Miroslava Separovica nakon izvanredne sjednice Ustavnog suda. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

To što radi trenutni sastav Ustavnog suda je nečuveno, poručio je u petak profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Vedran Đulabić nakon konferencije Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda.

“Odavno su izašli izvan granica svojih ovlasti, a nema nikakvog mehanizma kontrole njegovih odluka!”, poručuje.

U objavi navodi da je već ranije napisao da je problem ako Ustavni sud prijeđe granice svojih ovlasti, a današnja pressica samo potvrđuje ono što je napisao.

TKO ĆE ČUVATI ČUVARE? Analiza dr. Vedrana Đulabića: Što ćemo kad Ustavni sud prijeđe granice svojih ovlasti?

“Ustavni sud je danas opet prisvojio ovlasti koje mu ne pripadaju”, zaključio je.

Podsjetimo, Miroslav Šeparović rekao je: “Milanović je kršio Ustav. Ne samo da nije poštivao odluku Ustavnog suda, već se stavio u poziciju sudionika na izborima”.

“Tijekom cijele kampanje on je postupao suprotno Ustavu. Ustavni sud utvrđuje da se svojim izjavama predsjednik republike, a da prethodno nije podnio ostavku, doveo u poziciju da ne može biti mandatar niti predsjednik vlade”, rekao je Šeparović.

Šeparović je upitan što ako Milanović da ostavku. “Svatko je dužan držati se Ustava i zakona. Ustav je iznad svih. Predsjednik je pravodobno upozoren da može sudjelovati u kampanji, ali da mora podnijeti ostavku. Sad je gotovo. On više ne može biti mandatar”, rekao je Šeparović.

“Mi smo rekli stav, on se svojim postupanjem doveo sam u poziciju da ne može biti mandatar i da političke stranke moraju o tome voditi računa. A po potrebi će Ustavni sud donijeti posebnu odluku”, rekao je Šeparović.

USTAVNI UDAR Šeparović: Zabranjujemo Milanoviću da bude mandatar i premijer!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.