RUB PROVALIJE! Dalija Orešković: Pozivam građane da stanu u obranu vlastite države od koruptivne bande!

Autor:

23.03.2024., Rijeka - Veliki prosvjed oporbe pod nazivom Dosta je!, u centru grada. Govorili su: Mirela Ahmetovic, Dalija Oreskovic, Nada Turina Djuric i Marin Racic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon konferencije Miroslava Šeprovića na kojoj je obznanio da predsjednik Zoran Milanović ne može biti ni premijer i mandatar, oglasila se i Dalija Orešković.

“Može li Ustavni sud ići kontra Ustava i izborne volje građana? Može, ali samo ako mu dopustimo. Ovaj čin je dokaz da je i Ustavni sud jedna u nizu otetih institucija, instrumentaliziranih za dnevnopolitičke potrebe HDZ-a. Andrej Plenković i HDZ mogu do većine za sastavljanje vlasti samo kupovinom”, rekla je Dalija Orešković za Index.

POTPUNO PROTUUSTAVNO, UDAR! Dan kad su pale sve maske: Pljušte žestoke reakcije, Milanović se obraća javnosti

“I zluporabom institucija koje imaju pod svojom kontrolom. Ovo je crta razgraničenja. Svako svrstavanje na njihovu stranu, čin je protiv pravnog poretka i interesa Republike Hrvatske.

Ovo je taj rub provalije na koji čitavo vrijeme upozoravam. Nema uzmicanja. Nema popuštanja. Pozivam sve građane da stanu u obranu vlastite države od političkih nasrtaja koruptivne bande, a sve dojučerašnje “oporbene” zastupnike i grupacije da se što prije izjasne. Formiranje ne-HDZ-ove vlasti ovog trena je prioritet nad svim drugim pitanjima“, zaključila je.

USTAVNI UDAR Šeparović: Zabranjujemo Milanoviću da bude mandatar i premijer!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 2 mjeseca

Točno no morate prvo obraditi DP i Most... jer Grmoja neće sa Vama a Domovinski pokret je izvorni HDZ.