Umićević o sastanku Ćorića s direktorom MOL-a: “To ni Sanader ne bi dopustio”

 

Nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u srijedu priopćilo da se ministar Tomislav Ćorić susreo s Józsefom Molnárom, glavnim izvršnim direktorom MOL Grupe, danas je reagirao naftni konzultant Jasminko Umićević.

“Ovo je nedopustivo, sastati se sa potencijalnim prodavateljem i upoznati ga sa zaključcima i metodologijom izrade izvješća koje treba utvrditi vrijednost udjela koji je predmet prodaje i to prije konačne procjene!? To ni Sanader ne bi dopustio!”, napisao je na društvenoj mreži Twitter Umićević.

Podsjetimo, Ministarstvo je jučer u priopćenju navelo da je Ćorić predstavnike MOL-a upoznao sa zaključcima sastanka Savjeta za INA-u koji je održan prije dva tjedna, a na kojem je Lazard članovima Savjeta za INA-u predstavio svoje preliminarno izvješće o provedenom dubinskom snimanju poslovanja INA-e i njezinoj vrijednosti, naglasivši da je nastavak ovog procesa strateško opredjeljenje hrvatske Vlade.

Ministar Ćorić održao sastanak oko daljnjeg procesa otkupa dionica u INA-i

Umićević je, inače, prošlog tjedna dao intervju Nacionalu, u kojem je govorio o načinu formiranja tržišne cijene nafte, nepoznatoj studiji koju je Ina dala izraditi da bi utvrdila vrijednost nafte, ali i neprimjerenim porukama koje mu je preko posrednika uputio ministar Tomislav Ćorić.

UMIĆEVIĆ: ‘Ćorićeve poruke smatram prijetnjom, ali ga se ne bojim’

Komentiraj