Ministar Ćorić održao sastanak oko daljnjeg procesa otkupa dionica u INA-i

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić susreo s Józsefom Molnárom, glavnim izvršnim direktorom MOL Grupe Uz ministra Ćorića na sastanku u ministarstvu bili su i predstavnici Lazarda, savjetnika Vlade u procesu mogućeg otkupa dionica koje MOL drži u INA-i, priopćili su iz resornog ministarstva.

Ministar Ćorić je predstavnike MOL-a upoznao sa zaključcima sastanka Savjeta za INA-u koji je održan prije dva tjedna, a na kojem je Lazard članovima Savjeta za INA-u predstavio svoje preliminarno izvješće o provedenom dubinskom snimanju poslovanja INA-e i njezinoj vrijednosti, naglasivši da je nastavak ovog procesa strateško opredjeljenje hrvatske Vlade.

Predstavnicima MOL-a na sastanku je predstavljen dosadašnji tijek procesa dubinskog snimanja te je dogovoren nastavak suradnje na operativnoj razini radi uspješnog dovršetka tog procesa do kraja srpnja. Hrvatska strana je MOL upoznala i s metodologijom koja je korištena u izradi preliminarnog izvješća, kao i s Lazardovim viđenjem poslovanja INA-e u trima segmentima: istraživanje i proizvodnja, rafinerijsko poslovanje i maloprodaja.

Dogovoren je nastavak razgovora nakon što Lazard Vladi dostavi i svoje konačno izvješće.

Komentiraj