Međunarodna mreža poslovnih žena

Konferencija o ženama u politici, medijima i poduzetništvu

Konferencija ‘Uloga žena u politici i gospodarstvu’, pod pokroviteljstvom predsjednice  Kolinde Grabar-Kitarović, održava se pod motom “Motiviraj. Poduzmi. Ostvari.”. Ovogodišnje okupljanje će se baviti ženama u politici, medijima i poduzetništvu.

“Zašto žene ne žele aktivnije ući u politiku i kako mogu doprinijeti gospodarstvu i pomoći poduzetnicama da izbore svoj put? Jesu li mediji naklonjeniji ženama ili muškarcima i kako vide političarke, a kako poduzetnice? Kakvo je stanje u susjednim zemljama i je li Hrvatska u boljem ili lošijem položaju? Kako balansirati poslovni i privatni život? Kako je raditi sa isključivo ženskim timom? Kako se žene snalaze u doba digitalizacije ?”, neke su od tema o kojima će se govoriti na konferenciji.

Organizatori žele na ovaj način motivirati i potaknuti brojne žene na akciju i ostvarenje njihovih ciljeva. Sudionice konferencije su političarke, poduzetnice, uspješne žene iz Hrvatske i inozemstva, poslovni ljudi iz poznatih korporacija.

Događanje organizira Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Europskom poduzetničkom mrežom, Zakladom Konrad Adenauer te Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom.

O tome kako mediji gledaju na političarke govorit će Mladenka Šarić, dugogodišnja novinarka te Dženita Zirdum, medijski ekspert iz Sarajeva. Kako politika utječe na poduzetništvo i s kojim preprekama se suočavaju poduzetnice više ćete moći čuti od Jadranke Primorac. Što muškarci vide kao glavne prepreke za dolazak žena na čelne pozicije reći će nam reći Marko Krmpotić i Michael Mueller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. Kako se poduzetnice nose sa svakodnevnim izazovima reći će vam Aleksandra Carvalho (Hrvatska), Suzana Simović (Srbija) i Ivna Medić(Hrvatska).

Konferencija se održava 28. svibnja u hotelu Westin

Komentiraj