Uljanik i 3. maj odgodili objavu financijskih izvješća

Goran Kovacic/PIXSELL

Uljanik d.d. i brodogradilište 3. maj u utorak su izvijestili Zagrebačku burzu da odgađaju objavu financijskih izvještaja, jer je uslijed nepredviđenih okolnosti došlo do poteškoća oko njihove izrade.
Kako se navodi u objavi i Uljanika i 3. maja “uslijed nepredviđenih okolnosti došlo je do poteškoća oko izrade financijskih izvještaja tj. utvrđivanja i procjene financijske situacije u pojedinim društvima – članicama Uljanik Grupe”.
Isto tako, radi dugotrajne blokade računa i nemogućnosti podmirenja obveza prema odabranoj revizorskoj kući, nisu ispunjeni preduvjeti kako bi odabrani revizor započeo reviziju financijskih izvještaja za 2018.
Stoga i Uljanik i 3. maj, navodi se, nisu u mogućnosti 30. travnja objaviti revidirani konsolidirani i revidirani nekonsolidirani godišnji izvještaj za 2018. te nerevidirani konsolidirani i nerevidirani nekonsolidirani izvještaj za prvi kvartal 2019. godine.
“O datumu objave financijskih izvještaja izdavatelj će bez odgode izvijestiti investicijsku javnost, čim isti postane izvjestan”, ističe se u priopćenjima Uljanika i 3. maja.

Komentiraj