Ukrajina objavila da radi na ‘daljnjim fazama’ evakuacije Azovstala

Potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk objavila je u utorak da Ukrajina radi na “daljnjim fazama” evakuacije boraca koji brane čeličanu Azovstal u gradu Mariupolju na jugu zemlje.

Vereščuk u svojoj objavi na Telegramu nije iznijela nikakve dodatne informacije, samo je još dodala da “ako Bog da, sve će biti u redu”.

Više od 50 ranjenih vojnika prevezeno je u ponedjeljak iz Azovstala u bolnicu u gradu Novoazovsku koji je pod ruskom kontrolom, a preko 210 drugih odvedeno je u Olenivku, grad u području pod kontrolom proruskih separatista.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da se više od 250 ukrajinskih boraca iz Azovstala predalo.

“U posljednja 24 sata, 265 militanata položilo je oružje i predalo se, uključujući 51 teško ranjenog”, priopćilo je ministarstvo, nakon ranijeg izvješća proruskih separatista da se predalo 256 boraca.

Ministarstvo obrane priopćilo je da su oni kojima je potrebna medicinska pomoć poslani u bolnicu u Novoazovsku, gradu na istoku Ukrajine.

Ukrajinska vojska priopćila je u utorak da radi na evakuaciji svih preostalih vojnika iz njihovog posljednjeg uporišta u opkoljenoj luci Mariupolj, prepuštajući kontrolu nad gradom Rusiji nakon višemjesečnog bombardiranja.

U međuvremenu je stigla informacija da bi Duma, donji dom ruskog parlamenta, mogla zabraniti razmjenu “nacionalističkih kriminalaca” iz ukrajinske bojne Azov, objavljeno je na postaji Dume na Telegramu na kojoj se emitiraju zasjedanja.

Komentiraj