Uhićena glumica Jane Fonda

Glumica Jane Fonda (81) uhićena je u petak tijekom protesta u Washingtonu. Video na kojem se vidi glumica kojoj su stavljene lisice te je prepraćena u policijsko vozilo proširio se društvenim mrežama. Eva Malecki, glasnogovornica policije, izjavila je za The Hollywood Reporter kako je privedeno 16 osoba koje su nezakonito demonstrirali ispred zgrade Capitol.

Glumica je protestirala zajedno s članovima grupe Oil Change International, a razlog protesta bile su klimatske promjene. „Bit ću ispred Capitola svakog petka, bila kiša ili sunce, nadahnuta i oplemenjena nevjerojatnim pokretom koji su stvorili naši mladi“, napisala je Jane Fonda na svojoj web stranici u četvrtak. „Ne mogu više stajati i gledati naše izabrane zastupnike kako ignoriraju – još gore, osnažuju – industrije koje uništavaju naš planet zbog profita“, nastavila je Jane Fonda i dodala „Preselila sam se u Washington, da bi bila bliže epicentru borbe za našu klimu”.

Fonda je izjavila kako planira provesti četiri mjeseca u Washingtonu kako bi sudjelovala u demonstracijama. To joj je odobrila kompanija Netflix za koju trenutno snima seriju “Grace and Frankie” s kolegicom Lily Tomlin. Ujedno je rekla kako ju je na ovaj potez inspirirala Greta Thunberg.

Komentiraj