hina

Ucjenama i prijetnjama godinama iznuđivao žrtvu

Zagrebačka policija uhitila je 55-godišnjaka koji je u ime nepostojećeg duga uporabom sile i prijetnjama kroz šest godina od 47-godišnjaka iznudio čak 900.000 kuna.

Uporabom sile i prijetnjama prema oštećenom i članovima njegove obitelji osumnjičeni je od početka 2012. do srpnja 2018. prisilio žrtvu da mu plati dug, pa mu je ona u više navrata predala razne novčane iznose, te obavila prijenos svoje ili imovine druge osobe, objavila je policija.

U pretrazi osumnjičenikova stana policija je pronašla dokumentaciju iz koje je vidljivo da je oštećeni osumnjičenom predao veću količinu novca te da mu je prepisao razne nekretnine na području Hrvatske. Kod osumnjičenog iznuđivača pronađen je i pištolj za koji nije imao dozvolu, pa će protiv njega zbog toga redovnim putem biti podnijet optužni prijedlog.

Prema neslužbenim podacima, riječ je o Dušku Ćuroviću zvanom Crnogorac.

Kriminalističko istraživanje proveli su pripadnici Službe organiziranog kriminaliteta zagrebačke policije u suradnji sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, nakon čega je osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj