Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Zagrebu fizički napadnuta dva romska dječaka

U manjem parku pored jedne stambene zgrade na području Zavrtnice u Zagrebu u srijedu poslijepodne fizički su napadnuta dvojica romskih dječaka od nepunih 14 godina, javlja Jutarnji.

Muškarac srednje životne dobi s balkona je vikao kako oni tamo ne pripadaju i da se gube, a oni su mu odgovorili da čekaju djevojke ispred dućana. Muškarac je ubrzo zatim sišao iz zgrade i odlučio se fizički obračunati s njima.

Dječaci su ispričali kako je imao kapuljaču na glavi, a u rukama nešto nalik na teleskopsku palicu. Prvo je dva puta udario manjeg dječaka koji je nakon udaraca pao na pod, a potom se okomio i na drugog dječaka. Njega je izudarao po leđima, trbuhu, ruci i drugim dijelovima tijela, nakon čega je i on pao na tlo. Pritom im je psovao ‘majku cigansku’ i izvikivao razne druge uvrede.

Dječaci su završili u bolnici u Klaićevoj. Zagrebačka policija potvrdila je da su zaprimili dojavu o incidentu koji se dogodio oko 17:30 sati. Potvrdili su i da je jedna osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem djela, koje još nema službenu kvalifikaciju, dovedena u policijske prostorije na obradu.

Komentiraj