Ubio dvije žene pa počinio samoubojstvo, objavljeni novi detalji: “Sve se dogodilo u manje od sat vremena”

Autor:

29.12.2023.,Velika Gorica - U Velikoj Gorici nesto iza 10 sati dogodio se strasan zlocin. Muskarac je puskom ubio zenu i pobjegao. Na terenu je velik broj policajaca i pripadnici ATJ Lucko koji ga traze. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Velikoj Gorici u petak nešto iza 10 sati dogodio se zločin. Muškarac je puškom ubio ženu i pobjegao. Na terenu je velik broj policajaca koji ga traži, piše Jutarnji.

“Oko 10 sati u Velikoj Gorici, u Zagrebačkoj ulici, u trgovini je muškarac vatrenim oružjem usmrtio žensku osobu“, objavila je policija. Do pucnjave je došlo u Zagrebačkoj ulici, u blizini groblja.

“Oko 11:20 sati na lokaciji gdje je policija locirala muškarca, ulaskom u kuću u neposrednoj blizini mjesta događaja pronađena su tijela starije članice obitelji i muškarca, najvjerojatnije počinitelja kaznenih djela ubojstava i samoubojstva”, objavila je policija.


Policija objavila nove detalje

Javnosti se u petak obratila glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti.

“Policija je dobila dojavu nešto iza deset sati ujutro o sumnji na kazneno djelo ubojstva. Dolaskom smo nažalost potvrdili tu sumnju. Vrlo smo brzo locirali muškarca za kojeg smo sumnjali da je počinio ubojstvo. Stavili smo pod nadzor taj objekt. Međutim, po ulasku u sam taj prostor, obistinile su se naše sumnje. Potvrdili smo da je počinjeno još jedno ubojstvo i da je muškarac sam sebi oduzeo život”, rekla je Goatti.

Na pitanje koliko je policajaca bilo na intervenciji odgovorila je da kada se radi o ovakvim teškim kaznenim djelima primarno dolaze policijski službenici najbliže policijske postaje. No zbog ozbiljnosti cijele situacije brzo su im se priključili ostali rodovi, odnosno kriminalistička policija, isto tako jedinica specijalne i interventne policije i antiteroristička jedinica Lučko, rekla je.

Rekla je kako počinitelj nije od ranije poznat policiji. “Policija u toj obitelji nije imala postupanja, dakle nije nam od ranije poznat, ni nama ni Centru za socijalnu skrb”, izjavila je Goatti.

Istaknula je kako je oružje kojim je počinjeno ubojstvo, počinitelj posjedovao ilegalno.: Podsjećamo građane o mogućnosti dragovoljne predaje ilegalnog oružja koje se tako bez sankcije može predati policiji te se doista može spasiti neki život. Nažalost, velik broj konflikata i sukoba završi, kada imate oružje u rukama, s vrlo teškim posljedicama”, naglasila je.

Kazala je kako je od dojave događaja do ulaska u prostor i potvrđene sumnje da se ustvari radi o dvostrukom ubojstvu i samoubojstvu, proteklo niti sat vremena.

“Ono što sad preostaje policiji za napraviti je provesti očevid, odnosno vratiti događaj unatrag i otkriti dinamiku – što se točno dogodilo, odnosno što je prethodilo ovom tragičnom događaju – osoba koja je oduzela dva života je na kraju i sama sebi presudila”, rekla je Goatti, piše Index.


Kako neslužbeno doznaje HRT, muškarac je osim majke ubio još jednu ženu, a onda je ubio i sebe. Naime, kako kažu, ubijena je žena koja je bježala od njega. Majku je ubio u kući, a tamo je presudio i sebi.

Svjedok je za Jutarnji list ispričao što se dogodilo. On kaže da im je žena uletjela u kuću, a muškarac za njom. Tu ju je i ubio. Policija piše da se radi o trgovini u sklopu kuće.

“Susjeda je dotrčala do naše kuće, zapomagala je ‘upomoć‘, čulo se nešto kao petarda. Ona je uletjela unutra i on ju je upucao. Ja sam brzo odvukao mamu gore da ne pogodi i nas”, ispričao je za Jutarnji list svjedok u čiju kuću su uletjeli.

Kako su objavili lokalni portali, ubojica iz Velike Gorice je umirovljeni mehaničar ZTC-a (Zrakopolovno-tehničkog centra).

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.