Kultura
Decoration icon

Split

U Splitu izložba Martine Miholić “Gallery of Floating Archipelagos”

Autor:

Press

U četvrtak 5. listopada u 19 sati  bit će otvorenje izložbe NMG@PRAKTIKA_Martina Miholić: Gallery of Floating Archipelagos
u galeriji kluba Kocka, Dom mladih Split, Ulica slobode 28.

Kako su istaknuli iz predgovora izložbe koju je napisala Barbara Vujanović:

“Jedna od narativnih okosnica ciklusa, koja nije doslovno inscenirana u samim postavima, jest popularna bajka Hansa Christiana Andersena o Maloj sireni.

Priča o tragičnom liku koji žrtvuje svoju najveću vrlinu, glas, a potom i tijelo, štoviše čak i postojanje, idealna je referenca na suvremeni imperativ neprestane prilagodbe ženskog izgleda nametnutim kanonima ljepote. Kozmetikom, kirurgijom i tjelovježbom promijenjeno tijelo daljnju transformaciju nastavlja u digitalnoj i viralnoj stvarnosti koja perpetuira daljnje imperative artificijelnih i nepotrebnih ideala.

Baveći se potragom za arhetipom ljepote koji u svojoj srži emanira kompleksna pitanja poput društvene prinuđenosti i komercijalne eksploatacije, Martina ne nudi jednosmjerno kritičko određenje. Naime, manipulaciji fizičke pojavnosti pridružuju se metafore metamorfoze, tranzicije i fluidnosti identiteta.”

KUSTOS: Katarina Duplančić
KUSTOSI PROGRAMA NMG: Katarina Duplančić, Natasha Kadin, Vedran Perkov
DIZAJN: Nikola Križanac
PRIJEVOD: Katarina Duplančić
DOKUMENTACIJA: Glorija Lizde
POSTAV: Martina Miholić
DONATORI: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Split
MAVENU PODRŽAVA: Zaklada Kultura nova
ZAHVALE: KUM, MKC, PDM

Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split i Platformom Doma mladih, a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita.

Rad udruge Mavena podržava Zaklada Kultura nova.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.