U Sarajevu Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Hrvatska startala porazom

U Sarajevu je otvoreno Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojici na kojem će nastupiti 16 muških i 13 ženskih ekipa, među kojima hrvatski odbojkaši.

SP je otvoreno u petak prigodnom svečanošću tijekom koje je predsjednik World ParaVolleya Barry Couzner izrazio zahvalnost Savezu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine “koji je prihvatio ogroman izazov održavanja ovog velikog natjecanja u kratkom vremenskom periodu nakon odgode uzrokovane Covid-19”.

“Povijest se stvara ovdje u Sarajevu”, istaknuo je Couzner naglasivši kako je ovo najbolja organizacija sa najboljim uvjetima koje je ikada vidio dodavši kako BiH može biti uzor za sva buduća natjecanja. SP je službeno otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Na SP-u sudjeluje i hrvatska reprezentacija koja je na otvaranju turnira izgubila od Kazahstana sa 0-3 (21-25, 23-25, 22-25). U drugom susretu iz skupine B branitelji naslova, te osvajači zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju , paraodbojkaši Irana pobijedili su Irak sa 3-0 (25-11, 25-17, 25-15).

Hrvatskoj sada slijedi ogled protiv Iraka, a zatim i protiv najvećeg favorita prvenstva Irana.

U skupini A nalaze se Bosna i Hercegovina, SAD, Japan i Srbija, skupinu C čine Brazil, Njemačka, Kanada i Poljska, a Egipat, Ukrajina, Ruanda i Nizozemska su u grupi D.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine napreduju u osminu finala, nakon čega se nastavlja borba za odličja.

Dodajmo kako će finalisti izboriti plasman na Paraolimpijske igre 2024. u Parizu.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]