Luka Stanzl/PIXSELL

U Parku prirode Medvednica prkupljeno čak 12 kamiona otpada

U parku prirode Medvednica uspješno je u subotu završila akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se na Dan planeta Zemlje provodila u sklopu najveće ekološke nacionalne kampanje “Zelene čistke – Jedan dan za čisti okoliš”, te je prikupljeno čak 12 kamiona raznovrsnog otpada.

“Uspješno je završena akcija čišćenja u Parku prirode Medvednica. Na osam lokacija prikupljeno je čak 12 kamiona raznovrsnog otpada”, doznaje se u tom parka.

Istaknuli su kako im se u akciji čišćenja pridružilo više od 100 volontera, kojima se od srca zahvaljuju. Također zahvaljuju na pomoći Gradu Zagrebu i Čistoći-podružnici Zagrebačkog holdinga koja je odvezla prikupljeni otpad, te trgovačkom lancu Spar Hrvatska koji su im donirali materijal potreban za akciju.

U čišćenju Parka, djelatnicima Javne ustanove pridružili su se brojni članovi Foruma dionika Parka prirode Medvednica – Hrvatske šume, lovačka i planinarska društva, udruge, škole te brojno lokalno stanovništvo.

“Za park prirode Medvednica ovaj dan kada nam sto ruku dođe i pomogne, kada nam Grad omogući besplatan odvoz prikupljenog otpada i deponiranje – to je nama neprocijenjiva pomoć”, istaknula je u izjavi za Hinu ravnateljica Javne ustanove “Park prirode Medvednica” Snježana Malić-Limari. Rekla je kako je neprocijenjivo i vidjeti koliko dionika dođe, odazovu se akciji te poklone pola dana planeti Zemlji i pomognu parku da očisti šume. “To je neprocijenjiv osjećaj. Svi smo zadovoljni poslije toga”, istaknula je Malić-Limari.

Po šesti put u Hrvatskoj, u subotu, 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, održala se najveća ekološka nacionalna kampanja “Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš”, koja je ponovno okupila volontere iz svih dijelova Hrvatske u čišćenju divljih odlagališta otpada.

U Zagrebu se ove godine “Zelena čistka”, osim u Parku prirode Medvednica uspješno provela i na još nekoliko lokacija u gradu – u zapadnom dijelu i Novom Zagrebu (Sopot – južno od Ehrlichove ulice), Stenjevcu, jezeru Dubravica, u Kustošiji (TOZ), Španskom, Črnomercu (Park šuma Grmoščica), Podsusedu (Vrapče), Dubravi (Šuma Novoselec – Brestje).

Komentiraj