U nekim dijelovima Zagreba smanjen odvoz otpada. Evo koje lokacije su prioriteti

Autor:

06.12.2023., Zagreb - Policijski  ocevid na odlagalistu otpada Jakusevcu jos uvijek traje nakon sto se prije dva dana dogodio novi odron smeca  u kojem su ozlijedjene dvije osobe. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zdravko Stoilković iz Sindikata radnika Čistoće  govorio je o izmjenama u odvozu smeća u Zagrebu nakon odrona na Jakuševcu.

“Nakon snimke drona vidjeli smo da je puknuće deponija veliko, ta masa bi se mogla spustiti, traži se dodatno rješenje, da vozila uopće ne silaze ispod razine nasipa. Mi ćemo privremeno koristiti vrh nasipa, to će nas usporiti jer mora ići kamion po kamion, ali nemamo drugog rješenja sada”, kazao je.

Radnici su u strahu i inzistira se na sigurnosti. “Sigurnost radnika mora biti maksimalna. Pružat ćemo uslugu sukladno mogućnostima, bit će otežano zbog istovara jer će ići kamion po kamion i može se istovarivati samo po danjem svjetlu.”

U nekim dijelovima grada moglo bi doći do smanjenog odvoza otpada. “Prioritet će biti bolnice, vrtići i škole te centar grada zbog Adventa također redoviti odvoz, a u drugim dijelovima ćemo pokušati pružiti uslugu koliko možemo”, zaključio je Stoilković na N1 televiziji. 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.