U nedjelju se zatvara rotor, HAK izradio interaktivnu kartu

Igor Kralj/PIXSELL

Ove nedjelje zatvara se zagrebački rotor, a tom je prigodom Hrvatski autoklub izradio interaktivne karte pomoću kojih se vozači mogu informirati kojim će pravcima moći prometovati u smjeru sjevera, istoka i zapada.

Klikom na određeni prometni pravac, označen posebnom bojom, vozači će dobiti i objašnjenje izmjena pravca.

Iz HAK-a su poručili akko su izradili i karte koje bi mogle vozačima pomoći u prometovanju novozagrebačkim naseljima Kajzerica, Trnsko, Savski gaj i Trokut.

“Želimo naglasiti da je iznimno važno zbog značaja Remetinečkog rotora po kojem dnevno prođe oko 100 tisuća vozila, dobro se informirati prije kretanja u tom smjeru, a ukoliko je moguće izbjeći ga u vrijeme jutarnjih i poslijepodnevnih špica, od 7:00 – 9:00, te od 15:00 – 17:00 sati”, poručuju iz HAK-a.

Interaktivnu kartu Hrvatskog aitokluba možete pogledati OVDJE.

HAK je izdao i smjernice.

U smjeru sjevera vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila će skrenuti lijevo, prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom;

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – dolaskom po Aveniji Dubrovnik, vozila se uključuju na privremenu prometnicu prema Jadranskom mostu i dalje prema Selskoj cesti.

U smjeru istoka vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila nastavljaju ravno i privremenoj prometnici ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana;

IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE – preko semaforiziranog spoja vozila se prebacuju na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana.

U smjeru zapada vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – od Avenije Dubrovnik po privremenoj prometnici vozila voze ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova;

IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE (prema čvoru Lučko) – vozila nastavljaju ravno, skreću desno i preko privremene prometnice dolaze do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

LOKALNI PROMET

Naselje Kajzerica:

Zatvaraju se dvije prometnice – istočni priključak na Jadranski most kod Zrinjevca i križanje Remetinečka cesta – Riječka ulica;

Pristupna točka: križanje Cimermanova – Antalova – Bencekovićeva.

Naselje Trnsko:

Zatvara se priključak s Nehruovog trga na Aveniju Dubrovnik;

Pristupne točke: križanje Avenija Dubrovnik – Cimermanova – Trnsko i priključak iz ulice Trnsko.

Naselje Trokut:

Pristupne točke:

Na sjeveru: južni kolnik Avenije Dubrovnik preko Nehruovog trga

Na jugu: Hermanova ulica – Perjasička ulica – Utinjska ulica – Savski gaj XIII – Remetinečka cesta.

Naselje Savski gaj:

Zatvara se Prekratova ulica prema Aveniji Dubrovnik

Pristupne točke: Nehruov trg – Avenija Dubrovnik ili križanje Remetinečka cesta – Savski gaj XIII

U naselju će biti zabranjen promet teretnim vozilima po Prekratovoj cesti i Nehruovim trgom

ULAZ U GRAD IZ OKOLICE ZAGREBA

Budući da se u Zagreb iz smjera Rijeke i Splita najčešće ulazi upravo na Remetinečkom rotoru, kako biste izbjegli veće gužve, savjetujemo se korištenje drugih čvorova kako je prikazano na karti. Vozilima višim od 3,50m i ukupne mase veće od 5t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko rotora te će biti usmjereni znakovima na Zagrebačkoj obilaznici (A3) na pojedine, alternativne pravce. Znakovi zabrane i preporučenog obilaska bit će postavljeni i na ključnim raskrižjima u blizini zone radova.

Komentiraj