Ministarstvo znanosti pokrenulo je izvanrednu provjeru diploma oko 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti nakon što je otkrivena osoba zaposlena u Ministarstvu s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu, objavio je u ponedjeljak Jutarnji list.

Riječ je bila o ženskoj osobi s lažnom diplomom Hrvatskih studija koja je u Ministarstvu radila administrativne poslove, a zaposlena je na ugovor o radu na određeno vrijeme temeljem javnog natječaja sredinom studenog 2018. Prije toga je u toj ustanovi radila kroz mjeru stručnog radnog osposobljavanja (SOR), a zatim na projektu putem ugovora o djelu.

Savjetnik za odnose s javnošću ministrice Blaženke Divjak Maro Alavanja u pondjeljak je za Index potvrdio da je pronađena lažna diploma. “Ministrica je odmah naložila službama Ministarstva da to odmah prijave policiji i nadležnim tijelima”, rekao je Alavanja i dodao kako su u Ministartvu odlučili provesti veliku provjeru svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, koja će zahvatiti 90 tisuća ljudi.

“Ministrica je naložila provjeru u svim osnovnim i srednjim školama te agencijama, a u drugoj fazi namjeravamo obaviti provjeru i u sektoru znanosti i na institutima. Riječ je o 90.000 ljudi koji će biti zahvaćeno provjerom. To je opsežan postupak koji će trajati najmanje godinu dana. Svaka institucija će pripadajućem fakultetu slati diplomu na provjeru”, rekao je Alavanja.

Komentiraj