U Kini više od tisuću mrtvih od koronavirusa

U kineskoj pokrajini Hubei, jednom od žarišta koronavirusa, u ponedjeljak su registrirana 103 nova smrtna slučaja i 2.097 oboljelih od tog virusa, a u cijeloj Kini od posljedica te bolesti preminulo je 1.016 ljudi, prema službenim podacima objavljenima u utorak.

Samo u tom dijelu Kine 31.728 osoba je zaraženo, a 974 osobe umrle su od posljedica bolesti. Uz to evidentirano je još 16.687 sumnjivih slučajeva.

Broj umrlih u ponedjeljak u provinciji Hubei najveći je od kada se bolest pojavila.

U Kini je do sada potvrđeno više od 42.000 oboljelih od koronavirusa, a 319 slučajeva zabilježeno je u 24 ostale zemlje, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije te kineskih zdravstvenih dužnosnika.

Svjetska zdravstvena organizacija istaknula je da 168 laboratorija diljem svijeta trenutno provodi testove s ciljem da pronađu lijek protiv te smrtnonosne bolesti.

Prva smrt izazvana virusom 2019-nCoV, dogodila se u prosincu u kineskom gradu Wuhanum, žarištu epidemije, a bila je objavljena 11. siječnja. Mjesec dana poslije, epidemija je odnijela 1.016 ljudskih života u kontinentalnoj Kini (bez Hong Konga i Makaoa), stoji u službenim podacima objavljenima u utora

Komentiraj