TVORNICA VW-A U HRVATSKOJ? Rimac: “Otvorili smo kanal vlade i velikih igrača”

Hrvatska je jedna od država u kojoj bi se mogla izgraditi nova tvornica njemačkog automobilskog diva Volkswagena, vrijedna više od milijarde eura. Tu je informaciju za Večernji komentirao Mate Rimac.

Podsjetio je da su čelnici Porschea, jedne od članica VW Grupe i vlasnika udjela u Rimac Automobilima te korejskog Hyundaija u lipnju bili na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima. Na toim su sastanku, rekao je, prezentirali vrlo konkretne mjere koje Hrvatska treba poduzeti kako bi bila atraktivna upravo za ovakve investicije.

“Na sastanku su bili vodeći ljudi Porschea i Hyundaija te smo tim putem otvorili komunikacijski kanal vlade i velikih igrača automobilske industrije. Drago mi je da je prepoznato koliko bi jedna ovakva investicija značila za Hrvatsku i nadam se da će vlada iskoristiti analize i prijedloge koje smo dali te kontakte koje smo uspostavili, da privuče ovakve investicije. Ako možemo bilo kako pomoći u ovom procesu, mi, naravno, stojimo na raspolaganju. Mi smo privukli više od 150 milijuna eura strane investicije u automobilsku industriju u Hrvatskoj te radimo sa svim glavnim igračima na ovom području, pa smatramo da imamo relevantna znanja i iskustva za pomoći”, kazao je Rimac za Večernji.

Tvornica je trebala biti izgrađena u Turskoj, ali ta je odluka odgođena zbof turske voje ofenzve u Siriji. Osim Hrvatske, za tvornicu su zainteresirane Srbija, Bugarska i Rumunjska. Volkswagen u novoj tvornici planira proizvoditi 300.000 vozila godišnje i zaposliti 4000 ljudi.

Komentiraj