FaH

Tužiteljstvo u Los Angelesu odbilo kazneno goniti Billa Cosbyja

– Okružna tužiteljica u Los Angelesu odbila je podići optužnicu protiv komičara Billa Cosbyja na temelju tvrdnji dviju žena koje ga optužju za spolno zlostavljanje u odvojenim slučajevima, jednom iz 1965. i drugom iz 2008., rekli su tužitelji u srijedu.

Postoje presedani koji onemogućuju njegov kazneni progon, priopćio je ured okružne tužiteljice Jackie Lacey.

Ta je odluka uslijedila tjedna dana nakon što je Cosby optužen u Pennsylvaniji za seksualno napastvovanje Andree Costand, bivše košarkaške trenerice na sveučilištu Temple u Philadelphiji, nakon što ju je drogirao 2004. godine. To je jedina optužnica koja je protiv njega podignuta iako ga pedesetak žena u javnosti optuživalo za seksualno napastvovanje.
“Zadovoljni smo da je ured okružne tužiteljice u Los Angelesu u potpunosti i pošteno razmotrio sve činjenice i dokaze i došao do ispravnog zaključka”, rekao je Cosbyjev odvjetnički tim.
Bill Cosby, koji je godinama tumačio ulogu idealnog oca u seriji “Cosby Show”, niječe sve navode pedesetak žena koje su ga u posljednjih godinu dana optužile da ih je drogirao i spolno zlostavljao. Neki od tih slučajeva dogodili su se u 1960-im i mnogi su već otišli u zastaru.

Komentiraj