Tužan dan za istarsku poljoprivredu: Lerotić tvrdi da je prestala s radom Podravkina tvornica za rajčice

Autor:

13.07.2023., Zagreb - Sabor 16. sjednicu nastavlja izjasnjavanjem o podnesenim amandmanima. Pocetak sjednice pokazao je da su zastupnici vec mislima na godisnjem odmoru jer su u sabornici, uz predsjedavajuceg Furia Radina, bili samo Marin Lerotic, Ursa Raukar, Pedja Grbin i Mirela Ahmetovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Marin Lerotić upozorio je u petak da je ovih dana prestala s radom Podravkina tvornica za preradu rajčice u Umagu, koja je radila od 1969. godine, ocijenivši to tužnim danom za istarsku poljoprivredu. 

Ističe kako je još u rujnu 2021. upozoravao da je budućnost tvornice neizvjesna te da je ove godine u njoj prerađeno oko 1.100 tona koncentrata rajčice.

U budućnosti će, kaže, na tom mjestu, prema izjavama gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea, biti poslovno-stambena zgrada i manji hotel.

“Istri i Hrvatskoj treba diverzifikacija, treba nam industrija, turizam, ICT tehnologije, ali od jednake važnosti nam je i poljoprivreda. Upravo iz tog razloga tužno je da Podravka, čiji udio u vlasništvu s 25 posto čini država, zatvara tvornicu u Umagu gdje se prerađivao izvrstan poljoprivredni proizvod”, istaknuo je Lerotić.

Navodi i da je zatražio održavanje tematske sjednice u Saboru o budućnosti o proizvodnje rajčice i drugim poljoprivrednim proizvodima u Istri te o  otkupnoj stanici koja bi se trebala izgraditi u Umagu, a od koje zasad, osim najave, nema ništa.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.