Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk poručio je u četvrtak britanskoj premijerki Theresi May da je ‘loptica na njenom terenu’. Dvojac je razgovarao o procesu Brexita u Downing Streetu, prenosi Independent.

Tusk je rekao kako je sada ‘ključno vrijeme’ za Veliku Britaniju i Europsku uniju te kako želi da se Članak 50 aktivira što je prije moguće. Čelnici 27 dr+ava Europske unije sljedeći će tjedan u Bratislavi raspravljati o političkim posljedicama Brexita za Europu, poručio je Tusk-

“Ne znači da ćemo u Bratislavi raspravljati o budućim odnosima Velike Britanije s Europskom unijom, jer za to mora biti aktiviran Članak 50”, rekao je Tusk Theresi May dodajući da je to stav svih 27 država članica EU.

“Znam da nije lako, ali se nadam da ćete biti spremni za taj proces što prije. Ne sumnjam da je na kraju najvažnije uspostaviti zajedničke strategijske viljeve kako bi osigurali najbliže veze”, zaključio je Tusk.

May je poručila kako želi da proces Brexity prođe ‘glatko’, a Tusku je poručila da moraju razgovarati o ‘ozbiljnim problemima’.

Komentiraj