Turistička zajednica grada Dubrovnika: “Što bude više turizma zimi, to će više objekata ostajati otvoreno”

Autor:

Renata Škudar

Više hotela u Dubrovnika radi tijekom čitave godine, a najveći među njima je hotel s pet zvjezdica – Rixos Premium Dubrovnik. Grad se tijekom zime okreće prema domaćim gostima i gostima iz regije. Najviše gostiju koji dolaze u prosincu je iz Zagreba i Bosne i Hercegovine, ali gosti dolaze i iz ostalih hrvatskih županija. Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika za zimu pripremaju pregršt događaja: svaki tjedan održavat će se koncerti renomiranih hrvatskih izvođača, za Advent dolazi i Djed Mraz, a Linđo će nastupati svaku subotu.

Pogled s Dubrovačkih zidina/ Photo: Renata Škudar

“Gosti dolaze u Dubrovnik i tijekom zime, no druga je stvar je li to dovoljan broj. Sigurno je dobro da imamo otvorene hotele jer onda naši gosti imaju gdje odsjedati, a ista je stvar i s ugostiteljskim objektima. Jedno vuče drugo,  što se više bude događalo turizma preko zime to će više objekata ostajati otvoreno. Upravo na tome i radimo, no to je proces koji traje i rezultati ne mogu biti vidljivi preko noći. Međutim, kroz nekoliko godina Dubrovnik će raditi s puno većim kapacitetima i u zimskim mjesecima. Ljeto imamo riješeno, ali moramo dosta raditi na zimi i to je nešto što ćemo sigurno staviti u fokus”, kazao je za naciona.hr direktor TZ grada Dubrovnika Miroslav  Drašković.

Rixos Premium Dubrovnik

Rixos Premium Dubrovnik, hotel s pet zvjezdica, nalazi se na 15 minuta šetnje do Starog  Grada i 23 kilometara od zračne luke. Raspolaže s 310 luksuznih soba i apartmana, multifunkcionalnim kongresnim centrom kapaciteta do 900 gostiju, sedam konferencijskih dvorana, jedinim casinom u Dubrovniku i okolici, SPA &  Wellness centrom, kao i fitness centrom

Rixos Premium Dubrovnik

“Otvoreni smo tijekom čitave godine jer je politika našeg hotela zadržati zaposlenike, ali i privući domaće i goste iz regije da dođu uživati u ljepotama Dubrovnika i našoj bogatoj ponudi i kada ona službena sezona prođe”, kazala je za nacional.hr direktorica prodaje hotela Rixos Premium Dubrovnik Sandra Urlić.

“Želimo imati uhodanu stalnu ekipu i u tome uspijevamo. Imamo 290 zaposlenika kroz širu sezonu i 250 kroz čitavu godinu. Otprilike 50 osoba ide izmjenično nekoliko tjedana ili mjeseci u naše sestrinske hotele u Dubai, Egipat ili Katar, a 200 ih je stalno tu. Posebno smo ponosni na naš SPA & Wellness centar u kojem imamo jedinstvenu ponudu koju drugi hoteli nemaju. Riječ je o uljima spravljenim po 700 godina starim recepturama franjevačkog samostana Male braće. Imamo ekskluzivu da se ulja po toj staroj recepturi mogu koristiti u masažama u našem hotelu”, dodala je Sandra Urlić.

Umi Teppanyaki restoran Rixos Premium Dubrovnik/ Photo: Renata Škudar

“Imamo i jako dobru ponudu hrane i pića.  Od nekoliko naših restorana istaknula bih posebno Teppanyaki. To je jedini Teppanyaki restoran na ovim prostorima, a u kojemu nudimo i show cooking. Radi se o prelijepom  doživljaju u kojem gosti mogu pratiti kako se pripremaju jedinstveni i ukusni obroci. Hotel je dosta prostran, velik je i stalno se u njemu nešto događa. Imamo živu muziku uz koju gosti doručkuju i večeraju, imamo bogatu shoping ponudu. Sve je to idealno za zimski boravak u našem hotelu. S krajem listopada drastično se smanjuje broj letova u Dubrovnik, tako da se moramo okretati domaćim turistima i regiji. Još smo lani zamijetili veliki broj dolazaka gostiju iz Šibenika, Zadra, iz Istre, a posebice iz Zagreba. Nadamo se da ćemo s Pelješkim mostom postati još pristupačniji. Posebno bih istaknula da mi domaćeg gosta ne želimo samo zimi! Štoviše, domaći su gosti jednako dobrodošli tijekom cijele godine. Kad je o cijenama riječ, one su preko zime neusporedivo manje nego u sezoni”, poručila je Sandra Urlić.

Rixos Premium Dubrovnik

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.