Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, za N1 televiziju je izjavio da je ove godine puno manje požara nego ih je bilo prošle godine.

“Vrijeme nam ide na ruku, puno je manje požara, puno manje opožarene površime. No ne smijemo se zavaravati. To najbolje pokazuju jučerašnji požari kojih je bilo bilo tri, četiri pet. Na njima su angažirane i zračne i zemaljske snage gdje su gdje su vatrogasci odradili odličan posao i na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Reakcija je bila vrlo brza. Moramo biti vrlo oprezni jer dosta je gorive materije, trava je izrasla dosta visoko, ona je sada zelena, međutim, nemojmo se zavaravati jer se ona vrlo brzo po buri i suši tako da požar može vrlo brzo doći i zato moramo biti jako oprezni”, poručio je Tucaković. Dodao je da je Hrvatska u ovu sezonu ušla spremnija nego u prošlu.

“Prošlogodišnja seozna je bila jaka teška i stravična te je pokazala svu moć i čud prirode koja se iskalila. Iz te sezone naučili smo sve lekcije i poduzeli veliki broj aktivnosti za ovu sezonu. Napravljeno je 15 kratkoročnih mjera koje su govoto u cijelosti provedene do početka sezone ili su neke još u tijeku”, rekao je.

“Sustav se ove godine pokazao puno jačim i moćnijim”, zaključio je Tucaković.

Komentiraj