Tucak nakon pobjede: “Toliko je rada i odricanja iza nas, nećemo tek tako završiti naš put ovdje”

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u četvrtak je u trećem kolu olimpijskog turnira slavila protiv Crne Gore s 13:8.

Izbornik Ivica Tucak nakon susreta izjavio je da je utakmica bila odlična te da je najbitnije bilo reagirati nakon šokantnog i neočekivanog poraza od Australije prije dva dana.

“Rekao sam igračima da je ovo prva četvrtfinalna utakmica. Mislim da smo sjajno odigrali, nadigrali Crnu Goru u svakom segmentu. Ovo nam je bilo biti ili ne biti. Da smo izgubili, vjerojatno bismo bili u avionu za nazad. Sad smo itekako u igri i vjerujem da će sav naš rad doći na naplatu. Teško je vruće glave segmentirati utakmicu, ali generalno fenomenalno odigrano. Naravno da je bilo grešaka, njih ima uvijek, ali htijenje, kvaliteta izvedbe i čitanje njihove obrane su bili fenomenalni i funkcionirali na najbolji način”, rekao je Tucak.

Reakcijom i pristupom svojih igrača je zadovoljan. “Toliko je rada i odricanja iza nas, nećemo tek tako završiti naš put ovdje. Mogao je protivnik i biti bolji, ali mi bismo ovdje poginuli danas. Već sam rekao da svaki brod kad krene na drugu stranu svijeta Posada prolazi grmljavinu i tajfune ako hoće stići na drugu stranu. Ono je bila jedna grmljavina koja nam je možda bila i potrebna. Uvijek u životu kad primiš šamar imaš dvije reakcije. Jedna je ovakva, da uzvratiš još jače nego što te boli, a imaš i onu da klekneš i da plačeš. Vjerujem da ova ekipa ima karakter i srce da reagira. Ništa još nismo napravili. Tek smo napravili prvi važan korak. Slijedi nam Srbija, strahovito važna utakmica, pa onda i Španjolska. Ali barem smo mirni u ovom krugu od tri ekipe”, istaknuo je.

‘RESET’: Vaterpolisti s pet razlike slavili protiv uvijek neugodne Crne Gore

 

Komentiraj