Trkači iz čak 14 zemalja trčali su ‘Run Croatia’ polumaraton Novalja – Lun

Nacional

Trkači i trkačice iz čak 14 zemalja sudjelovali su ove subote na međunarodnom polumaratonu Novalja-Lun, na otoku Pagu u organizaciji ”Run Croatie”, lokalne turističke zajednice i Grada Novalje.

Prvi u cilj ušao je Dubrovčanin Ante Živković, sa senzacionalnim vremenom 1’16”51!

– Odlična mi je ova utrka. Prekrasna je ruta po sredini otoka Paga, trčiš i gledaš more. Organizacija je stvarno odlična i doći ću i sljedeće godine – rekao je Živković, koji je u cilj ušao s praktički suhom majicom.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo nije mogao sakriti oduševljenje održanom utrkom.

– Jako mi je drago i ponosan sam dasmo organizirali ovaj događaj. Želja nam je oživjeti predsezonu i posezonu a mislim da smo s ovom utrkom upravo to i postigli. Svi koji su sudjelovali u organizaciji odradili su fenomenalan posao – od Run Croatie do TZ Novalje, volontera, policije i vatrogasaca. Ponosan sam jer su na polumaratonu sudjelovali trkači iz 14 zemalja. Siguran sam da ćemo sljedeće godine organizirati utrku koja će privući još više stranaca – rekao je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

DSC_0626crop

Izuzetno je zadovoljna i direktorica Turističke zajednice Novalja Marina Šćiran Rizner.

– Međunarodni polumaraton Novalja-Lun u organizaciji Run Croatia, Turističke zajednice Grada Novalje i Grada Novalje na zadovoljstvo svih sudionika uspješno je održan. Po prvi puta u Novalji održan je međunarodni polumaraton na kojem su trčali trkači iz 14 zemalja svijeta – od Mexica, Amerike, Kanade, Australije, Švedske, Njemačke, Nizozemske, Italije, Danske, Austrije, Češke, Slovenije i naravno Hrvatske uključujući i dvoje trkača iz Novalje koji su se pripremali za naš polumaraton više tjedana. Unatoč lošim vremenskim prognozama na sam dan natjecanja i nebo nas je na kraju nagradilo, te je 68 trkača započelo utrku bez kapi kiše. Po završetku utrke u Lunu svoju sportsku priču su završili organiziranim ručkom u Tovrnelama i prijevozom brodom do Novalje. Ovakvim sportskim eventima Turistička zajednica grada Novalje kao i Grad Novalja stavljaju naglasak na sportska zbivanja, stvarajući turistički proizvod posebno pogodan za razvijanje pred i posezone – rekla je Šćiran Rizner i naglasila kako je organizacijski sve bilo razrađeno do nasitnijih detalja.

– U ime TZ Novalje i Grada Novalje zahvaljujem svim volonterima i službama koje su poduprli projekt ”Run Croatia” bez kojih cijela ova sportska priča ne bi ovako uspješno završila – dodala je.

DSC_0618crop

– Ove godine u Novalji smo započeli niz sportskih projekata – započeli smo u travnju trodnevnu turneju – trekkingom po otoku Pagu a u koju su bile uključene sve općine i gradovi otoka Paga, nastavili smo s Međunarodnim odbojkaškim turnirom za mlađe i najmlađe kadetkinje, pa s međunarodnim polumaratonom u organizaciji Run Croatia. Očekuju nas Međunarodni nogometni turnir (U11, U13,U15,U17), odbojkaški susreti juniorske reprezentacije Hrvatske i Bowling Green University USA za žene u svibnju i lipnju. U rujnu nas ponovno očekuje plesni spektakl – međunarodno natjecanje u standardnim i latinskoameričkim plesovima, koje je prošle godine bilo prava audio vizualna poslastica za zatvaranje sezone, a u kojem se natjecalo preko 280 najboljih plesnih parova na svijetu. Ove godine broj sudionika se utrostručio. Sigurni smo da će tako biti i za Run Croatiu 2017. godine. Novalja svakako osim svog najprepoznatljivijeg branda, party turizma na Zrću usmjerava svoje resurse u razvijanje Novalje kao sportske destinacije – zaključila je Marina Šćiran Rizner.

 

Komentiraj