‘Treba se znati ponašati’ Alana Ayckbourna u subotu premijerno u Komediji

U subotu u 19:30 sati u zagrebačkom kazalištu Komedija održat će se svečana premijera komedije Alana Ayckbourna ‘Treba se znati ponašati’, prema prijevodu Tomislava Radića, u režiji Tomislava Pavkovića.

U predstavi glume Vanja Ćirić, Dajana Čuljak, Ana Magud, Ivan Glowatzky, Goran Malus i Ivan Magud, a autorski tim uz redatelja čine scenografkinja Irena Kraljić i kostimografkinja Eva Karakaš Bedrina.

FOTO: Kazalište Komedija / Ines Novković

Sir Alan Ayckbourn jedan je od najizvođenijih i najuspješnijih britanskih komediografa koji je do sada napisao više od osamdeset komedija te je postao sinonim za engleski humor, za britku duhovitu komediju karaktera i situacije.

“Ovaj brzi i veseli komad prava je studija zanimljivih osobnosti dovedenih u neobičnu, a opet sasvim moguću situaciju. Radnja prati tri para tijekom jednog ljetnog vikenda kada su se njihovi rodbinski, prijateljski i ljubavni odnosi bespovratno zamrsili”, navodi se u najavi predstave.

‘Treba se znati ponašati’ nije prvo djelo Ayckbourna koje će publika gledati na Komedijinim daskama. Već ranije zagrebačka publika sjajno je prihvatila predstave ‘Od kreveta do kreveta’, ‘Kako voli druga strana’, ‘Kako se uzme’ i ‘Što sve činimo zbog ljubavi’.

FOTO: Kazalište Komedija / Ines Novković

Komentiraj