TRAŽITE PSA ZA KLINCE? Ove pasmine znaju s djecom

Autor:

Pixabay

Odlučili ste klincima ispuniti najveću želju i nabaviti im psa. Čestitamo, donijeli ste pravu odluku. Neka ona bude i mudra pa dobro razmislite o pasmini vašeg budućeg kućnog ljubimca. Tu više nemojte slušati djecu jer se lako može dogoditi da s psom nećete moći izići na kraj. Radije poslušajte struku.

Kod odabira savršenog kućnog ljubimca za obitelj u kojoj ima malene djece, bitno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika – temperament psa, njegovu veličinu, razinu energije i njegu koju traži, preporuka je kinologa.

Neke su pasmine poznate po svojoj strpljivosti, blagosti i čvrstoj konstituciji, što ih čini odličnima za život s malenom djecom koja znaju biti nepredvidiva i gruba ponekad. U nastavku vam donosimo sedam pasmina koje su najbolji izbor za obitelji s djecom.

Zlatni retriver

Sa zlatnim retriverom nećete pogriješiti. Ovaj pas kao da je stvoren za djecu. Obožava ih, blage je naravi, izuzetno nježan, inteligentan, strpljiv i odan. Jako je društven, dobro se slaže s ljudima i drugim kućnim ljubimcima.

Poznat je po svojim tzv. mekim ustima (njegove su usne puno mesnatije i deblje, nego kod drugih pasmina), što mu omogućuje nježno nošenje predmeta, zbog čega je manja vjerojatnost da će slučajno ugristi dijete. Potrebne su mu redovito šetnje i rastrčavanje, a najsretniji je kada sudjeluje u obiteljskim aktivnostima i igri.

 

Border collie

Collieji su poznati po odanosti i inteligenciji. Slove za genijalce među psima jer jako brzo uče i lako se treniraju. Nježni su i predvidljivi, što ih čini odličnim ljubimcima za djecu. S obzirom da su collieji u biti radni psi, ovčari, bit će zaštitnički nastrojeni prema svojoj obitelj, a za klince će pokazivati puno strpljenja i brige. Vrlo su aktivni i uvijek spremni za igru.

 

Irski seter

Irski seteri poznati su po crvenoj dlaci i razigranoj prirodi. Energični su i uživaju biti dio obiteljskih aktivnosti, posebno onih koje uključuju boravak na otvorenom. Imaju jako puno strpljenja, što ih čini savršenim kućnim ljubimci za obitelji s malom djecom.

Potrebna im je redovita tjelovježba kako bi kontrolirali razinu energije i najsretniji su kada imaju dovoljno prostora za trčanje. Irski seteri društveni su psi, prijateljski raspoloženi – dobro se slažu s drugim kućnim ljubimcima i ljudima, što ih čini izvrsnim društvom.

 

Pudl

Pudle dolaze u tri veličine (patuljasta, minijaturna i standardna). Ovo su vrlo inteligentni i energični psi. Spadaju u hipoalergene pasmine, što znači da mogu biti savršeni ljubimci djeci koja su alergična na pse i mačke ili pak obiteljima u kojima ima alergičara.

Pudle zahtijevaju redovito četkanje kako bi njihova kovrčava dlaka bila u dobrom stanju. Željni su ugoditi i lako se mogu trenirati, ističu se u aktivnostima poslušnosti i agilnosti. Pudle su druželjubive i dobro se slažu s djecom i drugim životinjama. Njihova aktivna priroda znači da se najbolje uklapaju u obitelji koje im mogu pružiti mnogo fizičke, ali i mentalne aktivnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mars Pinkamena (@marspinkamenapoodle)

Bigl

Biglovi su mali do srednje veliki psi poznati po svojoj znatiželjnoj i prijateljskoj naravi. Savršeni su kućni ljubimci za obitelji s malom djecom zbog svoje veličine i čvrste građe, koja može izdržati dječje nestašluke. Puni su energije i potrebna im je redovita tjelovježba.

Oni su goniči savršenog njuha, što znači da ih mirisi lako mogu omesti, stoga je važno držati ih na uzici kada su vani. Njihovu kratku dlaku lako je održavati, što ih čini dobrim izborom za zaposlene obitelji. Beagleovi su potpuno odani svojim ljudima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beagle Remy 🐾 (@beagle.remy)

Labrador

Ovi psi imaju i više nego dovoljno ljubavi za svoje ljude. Njihova nježna priroda, inteligencija i strpljivost čine ih izvrsnim izborom za kućanstva s djecom. Lako se dresiraju i izuzetno su poslušni. Često se koriste kao službeni psi, što je potvrda njihovog dobrog ponašanja i inteligencije.

Poznati su po odanosti i uspostavljaju blisku vezu sa svakim članom obitelji, a ne samo s jednim. Zbog njihove razine energije i veličine (riječ je o srednje velikom do velikom psu) važno je da imaju dovoljno prostora za igru ​​i vježbanje, što znači da bi bilo dobro kada biste imali dvorište. I zanimljivost za kraj, labradori obožavaj vodu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Labradors ❤️ (@labs.globe)

Buldog

Unatoč pomalo grubom izgledu, buldozi su nevjerojatno nježni s djecom. Posebno su dobri za obitelji koje žive u manjim prostorima poput stanova jer ne zahtijevaju toliko vježbe kao neke druge pasmine. Poznati su po hrabrosti te su izvrsni čuvari, a spadaju i među najposlušnije pasmine.

Strpljivi su s djecom, a s obzirom na svoju konstituciju, kao stvoreni su za mališane. Jednostavno sve što im klinci rade, buldozi mogu podnijeti. Međutim, zbog svojih specifičnih tjelesnih karakteristika, pritom mislimo na disanje i regulaciju temperature, vlasnici trebaju dodatnu pozornost posvetiti njihovom zdravlju.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.