Tour de Suisse: Thomas odustao, upitan nastup na “Touru”

Prošlogodišnji pobjednik najveće svjetske biciklističke utrke “Tour de Francea”, Britanac Geraint Thomas pao je tijekom četvrte etape utrke Kroz Švicarsku u utorak te je morao odustati od daljnjeg nastupa zbog pada, a vrlo vjerojatno neće biti spreman niti za obranu naslova na “Touru” koji počinje 6. srpnja u Bruxellesu.

Thomas je pao na desno rame tijekom 30-ak kilometara prije cilja 163.9 km duge dionice od Murtena do Arlesheima, a njegova momčad INEOS objavila je kako je morao biti prevezen u lokalnu bolnicu.

Za sada još nije poznato o kakvim se ozljedama radi pa samim time niti hoće li Thomas biti u mogućnosti pojaviti se na startu “Toura”.

Prošloga tjedna je tijekom utrke “Criterium du Dauphine” u jednom padu drugi lider INEOS-a, četverostruki pobjednik “Toura” Britanac Chris Froome (2013, 2015, 2016, 2017) slomio nogu te njega sigurno neće biti na startu ovogodišnjeg “Toura”.

Inače, pobjednik četvrte etape je Talijan Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) koji je u završnom sprintu bio brži od drugog Australca Michaela Matthewsa (Sunweb) i trećeg Slovaka Petera Sagana (BORA-Hansgrohe).

U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Sagan koji sada ima 10 sekundi prednosti u odnosu na drugog Matthewsa, dok je treći Danac Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step) koji zaostaje 15 sekundi.

Komentiraj