Tomislav Ivković novi trener Željezničara

Upravni odbor FK Željezničar potvrdio je Tomislava Ivkovića za novog trenera. Hrvatski stručnjak će na toj poziciji naslijediti Blaža Sliškovića koji je koncem prošle sezone preuzeo klub, ali zbog obiteljskih razloga nije vodio momčad nekoliko posljednjih kola.

Ivković je pak posljednji angažman imao u Inter-Zaprešiću kojeg je ostavio u borbi za spas drugoligaškog statusa. Prethodno je radio u Rudešu, Slaven Belupu, saudijskom Faisalyju te Lokomotivi u kojoj je boravio u dva navrata i s kojom je ostvario najveće uspjehe. Sportski direktor je bio u Karlovcu 1919, a samostalno je vodio i Međimurje. Kao pomoćnik Zlatka Kranjčara radio je u reprezentaciji Hrvatske te u Al Shaabu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i iranskom Persepolisu.

– “Prvo želim da se zahvalim ljudima iz kluba i novoj upravi, iznenadilo me prvo to što je na sastanku prisustvovalo četvero ljudi iz Upravnog odbora. Primijetio sam da su itekako zainteresirani i motivirani da naprave zajedno sa mnom puno boljeg Želju, nego što je bio prošle sezone. Poanta priče bila je da moramo krenuti od nule, da klub dovedemo u normalno stanje. Klub ima problem, a to su financije koje se moraju brzo riješiti. Radimo ozbiljan projekat i u taj projekat ulazi Omladinska škola jer danas nema kluba u regiji da može živjeti bez svojih igrača. Nitko kao domaći igrači ne mogu motivirati i zadovoljiti publiku. Moramo što prije stabilizirati ekipu, napraviti dobru selekciju igrača, da vidimo tko od domaćih igrača i juniora ima kvalitetu da se priključi. Vidjet ćemo kako se radi u Omladinskoj školi, što možemo poboljšat i što možemo napraviti da rad bude još bolji. Dakle, radi se o dogovoru koji obuhvaća jedan ozbiljan posao”, kazao je Ivković dodavši:

– “Došao sam i iz razloga jer ipak imponira poziv Želje. Željo je institucija i Božji putevi su čudni i idu preko svih mogućih dolina, rijeka, brda jer moj trenerski idol i čovjek s kojim sa povezan prijateljski godinama je Ivica Osim. Sjećam se da je i on došao u Želju 1978. godine i da je iz ničega napravio čudo gdje je stavio domaće talentirane igrače, Baždarevića, Čapljića, Bahtića i mnoge druge. Razmišljam kao on, nisam čovjek koji trči za titulama, trener sam koji voli stvarati igru i igrače, toga sam puno napravio u Hrvatskoj, lista igrača koji su radili sa mnom i koji su dobili šansu da debitiraju je dugačka. Uvjerenje Uprave me potaknulo i da probamo zajedničkim snagama napraviti projekt. Neće to biti preko noći, apeliram na navijače da ono što je bilo pokušaju zaboraviti, moraju podržati ekipu u teškim vremenima. Lako je kad se pobjeđuje, treba imati podršku kada su loši rezultati. Stvaranje ekipe je proces koji traje, Uprava kluba je rekla da nema rezultatskog pritiska i da ćemo tako napraviti dobar posao, ako se svi budemo tako ponašali i razmišljali onda ćemo napraviti dobre stvari, a ako dođu druga razmišljanja pokvarit ćemo posao.”, zaključio je Ivković za službene stranice novog kluba.

Željezničar je prošlu sezonu Premijer lige završio na tek sedmom mjestu ljestvice te nije izborio plasman u europska natjecanja, a klub je odnedavno dobio i novu upravu.

Ivković će u narednim danima stići u Sarajevo, a prozivka nogometaša i prvi trening na rasporedu su u ponedjeljak u 9 sati. Sa njim stiže i pomoćnik, Armando Marenzi koji je u trenerskoj karijeri radio u omladinskoj školi Hajduka, Zmaju iz Makarske, RNK Splitu i Neretvi.

Komentiraj