Tomašević: “Prodano je 450 tisuća paketa vrećica. Građani očito žele red”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak je komentirao novi sustav odvoza otpada, koji u subotu počinje u Zagrebu.

“Trgovački lanci su neki odmah pristali na ove male marže koje smo ponudili, jer je ideja da što više novca ode u Čistoću, od čega ćemo plaćati nove kamione i povećavati materijalne uvjete za radnike koji obavljaju taj posao”, rekao je novinarima Tomaševvić.

Otkrio je da je u manje od dva tjedna prodano 450 tisuća paketa ZG vrećica. “Građani očito žele red, očito žele poštovati pravila, a ovo je model gdje će fiksna usluga određena zakonom, a ključno je da će se miješani otpad plaćati po količini odvojenog otpada. To je jeftiniji način”, poručio je.

Istaknuo je da je bitno da se od 1. listopada neće sve odjednom promijeniti. “Kreće kreće jedan proces i neće se sve promijeniti preko noći, nego ćemo postupno mijenjati”, zaključio je gradonačelnik.

Tomašević je, inače, bio na tradicionalnom Gerontološkom tulumu, koji 19. put organizira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Manifestacija se održava u povodu Međunarodnog dana starijih osoba s ciljem promicanja važnosti zdravog i aktivnog starenja.

Komentiraj