Ne zna se kad će Todorić pred suca istrage

Goran Stanzl/PIXSELL

Ivica Todorić u srijedu se vratio u Zagreb, redovnim letom iz Londona. Odmah nakon slijetanja, oko 22 sata, dovezen je do istražnog zatvora u Remetincu koji mu je određen u istrazi pokrenutoj zbog sumnji u izvlačenje više od milijarde kuna iz njegove bivše tvrtke.

U zatvorski krug ušao je u koloni službenih vozila nakon čega je uslijedila uobičajena procedura zatvorskog prijema – od pregleda do oduzimanja stvari pa smještaja u najvjerojatnije jednokrevetnu sobu. U Remetincu mu je uručeno i sudsko rješenje o određivanju istražnog zatvora na koje ima pravo žalbe, prenosi N1.

Todorića danas čeka ispitivanje u tužiteljstvu gdje će ga suočiti s optužbama i ponuditi mu da iznese obranu. Na slobodu bi, kako se doznaje, mogao izaći nakon što tužiteljstvo sasluša jedinog preostalog svjedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić objašnjava kako se Todorić možda uopće neće danas pojaviti pred sucem.

“Ne zna se kada bi se Todorić trebao pojaviti pred sucem istrage. Zasad je riječ samo o nagađanjima jer Todorić u konačnici ni ne mora izaći pred suca. Ono što je sigurno jest da Todorić mora pred državnog odvjetnika, ali ni to se ne mora dogoditi danas”, izjavio je za Dnevnik.hr Devčić.

Komentiraj