TMURNO U SDP-U: Grčić: “Treba pričekati izborne rezultate, ali činjenica je da smo podbacili”

U izbornom stožeru SDP-a atmosfera je vrlo tmurna, a malobrojni članovi koji su se usudili izaći pred novinare nakon što su objavljene izlazne ankete ne skrivaju razočaranje rezultatom Restart koalicije. Neki, poput Biljane Borzan, već su pozvali predsjednika SDP-a na ostavku, dok drugi tvrde da za zaključke ipak treba pričekati službene rezultate.

No, svi se slažu da je rezultat Restart koalicije neočekivano loš i da nisu očekivali ovako mali broj mandata. Većina je pogotovo razočarana rezultatom u 1. izbornoj jedinici gdje je predsjednik SDP-a Davor Bernardić izgubio bitku od lijevo-zelene koalicije Tomislava Tomaševića i HDZ-a čiju je listu nosio premijer Andrej Plenković. Isto tako razočarani su i rezultatom u 3. izbornoj jedinici gdje je HDZ sakupio oko 30 posto glasova ili kako nam je rekao jedan član SDP-a: ‘Više nego što su osvajali u vrijeme Tuđmana’.

Sve te reakcije pokazuju da su SDP-ovci vrlo razočarani izbornim rezultatima, ali i da su Davoru Bernardiću dani na mjestu predsjednika SDP-a vrlo vjerojatno odbrojani.

“Treba pričekati izborne rezultate, ali činjenica je da smo podbacili. Bio sam skeptičan cijeli dan gledajući izlasnost pogotovo u nekim većim gradovima poput Varaždina i Rijeke. Ono što me brine je velika prevlast desnice u parlamentu ako ostanu ovakvi rezultati i nakon objave službenih rezultata. Za sve ostale analize ipak nas pustite da prođe nekoliko dana pa ćemo vidjeti kako dalje”, rekao je Branko Grčić.

Komentiraj