facebook.com

Održava se Tjedan svjesnosti o šećernoj bolesti

Hrvatski savez dijabetičkih udruga organizira Tjedan svjesnosti o šećernoj bolesti (od 24. do 28. rujna).

S obzirom na stalni porast broja oboljelih od šećerne bolesti u Hrvatskoj i u svijetu ova bolest postavlja pred oboljele osobe velike izazove i potrebu za promjenom načina života, za njih same, njihove obitelji i društvo u cjelini. Šećerna bolest i komplikacije vezane uz nju u cijelom svijetu predstavljaju veliki javnozdravstveni problem.

Prenosimo objavu za medije: 

“Ovo događanje namijenjeno je sveukupnom građanstvu i njime želimo naglasiti važnost edukacije o šećernoj bolesti i važnost prevencije kako bi se spriječio ili odgodio njezin nastanak.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je skretanje pažnje javnosti na rizike nastanka šećerne bolesti i komplikacije koje nastaju kao posljedica te bolesti, a koje dovode do invalidnosti pa i ranije smrti ukoliko se šećerna bolest na vrijeme ne shvati ozbiljno odnosno ukoliko joj ne posvetimo potrebnu pažnju i ne primijenimo odgovarajuće liječenje. Za oboljele ovo je prilika da se bolje informiraju o svojoj bolesti i time poboljšaju kvalitetu svog života.

Tijekom “Tjedna svjesnosti”, građanstvo će u prostorijama Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga u Ilici 48/II, Zagreb, moći izmjeriti razinu šećera u krvi, krvni tlak i ITM (analiza tjelesnog sastava), a osim navedenih mjerenja moći će dobiti savjete stručnjaka iz različitih područja vezanih uz šećernu bolest i preuzeti potrebne edukativne materijale za bolje razumijevanje te kronične bolesti.

U sklopu Tjedna svjesnosti o šećernoj bolesti u prostorijama Saveza izložit ćemo plakate koje su izradila djeca i mladi oboljeli od šećerne bolesti tijekom boravka u Edukativno rekreativnom kampu u Premanturi“, piše u priopćenju. 

Komentiraj