Tisak je u četvrtak izviestio kako je Uprava jučer donijela odluku o pristupanju roll-up kredita, kojeg je Agrokor u lipnju prošle godine skopio s kreditorima.

“Uprava Tiska je 7. veljače 2018. donijela odluku o pristupanju Tiska Ugovoru o najstarijem (eng. Super-priority) kreditu kojeg je Agrokor d.d. sklopio s kreditorima 8. lipnja 2017. godine. Odluka je dobesena uz prethodnu suglasnost svih članova Nadzornog odbora Tiska.

Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska, Nadzorni odbor je odobravajući odluku o pristupu Ugovoru o najstarijem kreditu, Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije

Najveći dio sredstava iz kredita po Ugovoru o najstarijem kreditu upotrijebit će se za plaćanje dugova dobavljačima nastalih prije otvaranja postupka Izvanredne uprave, a dodatno će Tisku omogućiti poboljšanje tekuće likvidnosti.

Odluka o pristupanju Ugovoru donesena je uz poštivanje svih propisanih procedura i sukladno internim korporativnim pravilima upravljanja Tiska d.d.”, navodi se u priopćenju Tiska.

Komentiraj