Tinejdžer otkucao oca zbog napada na Kongres. Iselio iz kuće, ljudi mu donirali 140 tisuća dolara

Jackson Reffitt iz Texasa prijavio je svog oca FBI-u zbog sudjelovanja u nedavnom napadu na zgradu Kongresa, donosi The Times.

FBI je ubrzo uhitio njegovog oca Guya Reffita. Tereti ga se da je sudjelovao u neredima. FBI je objavio da je 48-godišnjak je povezan s ekstremističkim vojnim grupama. Za vrijeme privođenja policija mu je u stanu pronašla dva komada oružja.

FBI ga je pronašao zahvaljujući snimkama nereda koje je objavio Fox News. Ubrzo su kontaktirali njegovog 18-godišnjeg sina Jacksona i on im je pomogao dokazati njihove sumnje.

Iz FBI-a su izjavili da je uhićeni Guy Reffitt nakon povratka iz Washingtona navodno zaprijetio djeci: “Ako me prijavite, vi se izdajnici, a znate što se dogodi izdajnicima. Izdajnici dobiju metak”.

Guy Reffit je optužen za nezakonit ulazak u zgradu Kongresa, ometanje pravde i prijetnje članovima obitelji.

“Svoje emocije sam stavio po strani i učinio ono, što smatram da je ispravno”, rekao je tinejdžer Jackson Reffitt. Ne žali, kaže, zbog svoje odluke, također, nije siguran zna li njegov otac što se dogodilo.

Na tajnoj lokaciji

Tinejdžer više nije u obiteljskom domu te se zbog straha za vlastitu sigurnost nalazi na tajnoj lokaciji. Kaže da želi da se zna, da je njegov otac prijetio da će učiniti “nešto veliko”.

“Nisam znao što je planirao učiniti, pa sam napravio sve što je bilo moguće da zaštitim sebe i druge”, rekao je Jackson.

Nakon što je CNN objavio intervju s njim, Reffitt je privukao veliku pozornost na Twitteru koja je rezultirala GoFundMe kampanjom. U samo četiri dana je od donacija prikupio gotovo 140 tisuća dolara.

“Svaki novčić ću potrošiti na fakultet ili ušteđevinu za buduće godine. Možda ću biti izbačen iz obiteljskog doma zbog upletenosti u slučaj protiv mog oca, svaki cent će mi pomoći da preživim”, napisao je na svom Twitter profilu.

Komentiraj